3. kolo UNIQA extraligy - VolejbalBrno vs. AERO Odolena Voda 3:1

15.10.2017
V prvním domácím utkání v nové hale hostil Volejbal Brno družstvo z Odolene Vody. Celé utkání bylo velmi napínavé a v žádném setu nebylo zcela jasné, kdo jej nakonec strhne na svou stranu. Jihomoravané však nedovolili v novém domácím prostředí hostům více než jeden set a nechávají si doma všechny tři body.
3. kolo UNIQA extraligy - VolejbalBrno vs. AERO Odolena Voda 3:1

Začátek sobotního utkání v hale na Vodové ulici sliboval divákům volejbalově hezkou a napínavou podívanou. Domácí i hosté tlačili na podání a odskočit více než o dva body se žádnému z týmů nedařilo (15:15). Do koncovky lépe vstoupili Jihomoravané a získali pro sebe tři setboly. Druhý se jim podařilo ubránit a bodovým blokem zakončili první sadu. (25:22)

Do druhého setu vstoupili lépe hosté. Dobrý servis podpořili kvalitní obranou na síti a do prvního TT vstupovali s šestibodovým vedením. Uprostřed setu se na hřišti odehrávala vyrovnaná partie. Oba týmy odváděli kvalitní práci na servisu, v útoku i v obraně. Do koncovky pak lépe, díky vytvořenému náskoku z úvodu setu, vstoupilo Aero. Dobře rozehraný set, i přes odpor domácích, hosté neztratili. (20:25)

Ve třetím setu byla k vidění napínavá a emotivní bitva o každý míč. Do druhého technického oddychového času vstupovalo lépe Brno pouze o jediný bod. (16:15) Zbytek setu vzali domácí do svých rukou. Za velké podpory publika si nenechali dobře rozjetou koncovku vzít a získali z prvního domácího utkání minimálně bod. (25:20)

Vstup do čtvrtého setu byl znovu velmi vyrovnaný. Větší chuť po výhře však ukázali Jihomoravané. Vytvořili si dobrou hrou v poli a přesnými útoky tříbodové vedení, které si drželi až do koncovky čtvrtého setu. Aero se snažilo ještě nepříznivý stav utkání obrátit ve svůj prospěch, ale Brňané ukázali svou sílu a společně dotáhli první domácí utkání do vítězného konce. (25:21)

Autor: za kolektiv Volejbalu Brno Klára Kuníková