Ani na oslabený Frýdek ženy nestačily, prohrály v tiebreaku

11.12.2022

V 15. kole UNIQA extraligy žen proti sobě nastoupily týmy, které v minulém kole své utkání prohrály a chtěly si dnes spravit volejbalovou chuť. Domácí Frýdek-Místek naposledy prohrál v Přerově a Šelmy utrpěly prohru v Ostravě. I přes velký zádrhel ve třetím setu, který Sokolky prohrály rozdílem třídy, byl právě domácí tým tím šťastnějším a vyhrál v tiebreaku.

Ani na oslabený Frýdek ženy nestačily, prohrály v tiebreaku

TJ Sokol Frýdek-Místek – VK Šelmy Brno 3:2 (21:25, 29:27, 9:25, 25:21, 17:15)

Rozhodčí: Peloušek J., Kavala T.

Počet diváků: 100

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Shumeiko, Strušková, Šmídová, Petrová, Mello, Dvořáčková, libero Teperová.

Hosté: Pluhařová, Širůčková, Dubianska, Kyrychenko, Marková, Šotkovská, libero Chevalierová. Střídaly: Kozubíková, Mokrá, Benediktová

Ohlasy po utkání:

Veronika Strušková (kapitánka TJ Sokol Frýdek-Místek): Máme neskutečné výpadky v začátcích setu. Dokážeme hrát dva sety výborně a pak dva sety propadák, jak kdybychom byly pod nějakým tlakem, ale máme dva důležité body do tabulky. V tiebreaku jsme hrály trpělivě a bojovaly o každý balon. Tak se hraje volejbal, i když zrovna nejsme v ideální sestavě.“

Alexandra Dedková (trenérka TJ Sokol Frýdek-Místek): „Samozřejmě nebylo vše perfektní, ale tým perfektní byl. Nastálou situaci zvládl perfektně. Bojoval, věřil si, chtěl. Jsem obrovsky hrda na děvčata.“

Ivona Marková (kapitánka VK Šelmy Brno): „Opět nestálý výkon, neagresivita v koncovce, zbytečně moc chyb.“

Ondřej Boula (trenér VK Šelmy Brno): „Pokud se budeme bát hrát, nebudeme vyhrávat s nikým.

Popis utkání:

V prvním setu začaly lépe hostující Šelmy, ujaly se vedení 12:6, Sokolky však dokázaly otočit na 17:15. Pak ale následovala úspěšná pasáž Brňanek, které šly do 20:17, a set už dovedly do vítězného konce.

Druhý set byl jako přes kopírák. Šelmy se brzy ujaly vedení (19:13, 22:17), ale Frýdek v samotné koncovce set otočil a získal ho v poměru 29:27.

Třetí set byl jednoznačně v režii hostujících Šelem a vyhrály ho rozdílem třídy 25:9.

Čtvrté dějství mělo nejvyrovnanější průběh. Od poloviny setu si Sokolky udržovaly mírný náskok a ten jim vydržel až do konce. Set vyhrály 25:21 a o vítězi utkání tak musela rozhodnout zkrácená hra.

V tie-breaku se bojovalo o každý míč. Prvním mečbol měly Brňanky, ale neproměnily ho a vzápětí Sokolky uhrály tři body za sebou a mohly se radovat z vítězství 3:2.

Autor: Natalie Radivojevićová