Ani navrátilec Boula nepomohl Brnu zdolat volejbalisty Ústí nad Labem

10.01.2021
Na začátku roku 2021 zavítalo do Brna Ústí nad Labem. Svěřenci trenéra Lubomíra Vašiny letos předvádějí dobré výkony a drží se v horní části tabulky. Naopak hráči Ondřeje Marka figurují v nižších patrech tabulky, doma se jim ale daří. První letošní duel ovládli Severočeši ve čtyřech setech, na brněnské „Kouničce“ ale Ústí nevyhrálo dlouhých pět let. Prodloužit tuto sérii přišel pomoci také staronový nahrávač Brna Ondřej Boula.
Ani navrátilec Boula nepomohl Brnu zdolat volejbalisty Ústí nad Labem

Volejbal Brno – SK Volejbal Ústí nad Labem 2:3 (20:25, 25:17, 19:25, 25:21, 11:15)

Rozhodčí: Zdeněk Grabovský, Jakub Gall

Hráno bez diváků

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Hrazdira, Klajmon, Římal, Licek, Pražák, Boula, libero Lžičař. Střídali: Provazník, Jakubec, Kočvara

Hosté: Beer, Bartůněk, Bornemann, Tibitanzl, Kramar, Parraguirre, libero Kořínek. Střídali: Kasan, Vodvárka

Ohlasy po utkání:                                                                                                                

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): Pochválil bych Ondru Boulu, který nám pomohl a dal nám impuls. Škoda, že v prohraných setech nás Ústí přehrálo na servisu, to by se nám doma stávat nemělo. Soupeř byl organizovanější v obraně a zaslouženě vyhrál.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Ústí hraje velice dobře, ukázalo to i dnes tady v Brně. Jsem rád, že Ondra Boula nám pomohl, na dobře hrající Ústí jsme ale dnes neměli.“

Luboš Bartůněk (kapitán SKV Ústí nad Labem): „Těžký zápas s hodně zkaženými servisy. Bylo těžké se udržet v zápase a o to víc jsme rádi, že jsme nakonec zvítězili.“

Lubomír Vašina (trenér SKV Ústí nad Labem): „Pro nás důležité dva body do tabulky po novém roce. Jeli jsme do Brna, kde domácí tým odehrál letos velmi kvalitní zápasy, i proto si těch bodů velmi cením.“

Popis utkání:

Vstup do zápasu se nepodařil ani jednomu z týmů nepovedl – během prvních jedenácti výměn bylo k vidění hned sedm zkažených podání. Brnu se nedařilo na útoku, nejvíce bodů měl mladý blokař Kuba Klajmon. I na straně Ústeckých nejvíce bodoval blokař – Martin Tibitanzl zaznamenal bodů pět. S útokem na hranici 70 % procent Ústí vyhrálo první sadu 20:25.

V druhém setu se brněnští hráči výrazně zlepšili na útoku, spolupráce smečařů se staronovým nahrávačem Ondřejem Boulou přinášela body. Domácí i přes řadu zkažených podání vyrovnali stav utkání na 1:1.

Třetí dějství přineslo již méně útočný volejbal. Ústí se zkraje setu dostalo do vedení 7:11. Brněnští hráči na to ještě dokázali zareagovat, do koncovky ale opět vstoupili lépe hosté. Ti si nakonec zajistili alespoň bod z utkání po zkaženém servisu střídajícího Provazníka.

Již od začátku čtvrtého setu začal na straně domácích Vít Jakubec, který střídal Dana Římala. Výrazně pomohl také Martin Licek třemi esy v koncovce. Domácí méně kazili na podání, skvěle útočili a nechtěli zápas ukončit. Bojovným výkonem nakonec získali čtvrtou sadu poměrem 25:21.

Tiebreak se útočně vydařil hostujícímu Bornemannovi, také domácí univerzál Jakubec se prosazoval. Nakonec stejně jako v prvním letošním vzájemném zápasu zvítězilo Ústí nad Labem. Nejvíce bodů zaznamenal domácí Martin Licek (25 bodů, 5 es a 3 bloky), za ústecké volejbalistky pak Vicente Parraguirre (19 bodů, 1 eso a 3 bloky).

Autor: Matouš Müller, foto VK Brno