Bitva s Charkovem je za dveřmi! Úvodní duel startuje doma už zítra

05.12.2017

Minulý týden vyřadili z Challenge Cupu chorvatskou Kaštelu, v sobotu si střihli těžký zápas s Ostravou, ale oddech je nečeká. Už zítra totiž brněnští volejbalisté naskočí do dalšího kola Vyzývacího poháru, tentokrát s mistry z Ukrajiny. Úvodní duel s Lokomotivou Charkov svede Volejbal Brno na domácí palubovce 6. prosince od 20:00 hodin.

Bitva s Charkovem je za dveřmi! Úvodní duel startuje doma už zítra

„Jsem moc rád, že se nám přes Chorvatsko podařilo v Challenge Cupu postoupit. Udělali jsme tak v tomto evropském poháru důležitý krok dopředu,“ zdůraznil na dnešní tiskové konferenci Ondřej Marek. „Myslím si, že máme dobře natrénováno, ale v duelech s Kaštelou se ještě ukázaly některé věci, na kterých je potřeba zapracovat, a které můžeme zlepšit. K tomu všemu teď směřujeme přípravu,“ dodal.

 Jeho svěřenci stihli v rychlém sledu evropských utkání v sobotu i extraligový souboj s Ostravou, který vyhráli 3:1 na sety. „Je to teď všechno hrozně narychlo, musíme se soustředit na ligu, na pohár, dobře se na všechny zápasy připravit a zregenerovat. A do toho je potřeba přičíst ještě cestování, takže to není úplně jednoduché,“ poznamenal k tomu kapitán Volejbalu Brno Michal Hrazdira. Stejně jako Ondřej Marek si také on velmi cení postupu v Challenge Cupu dál: „Prát se o osmifinále je pro nás zase další výzva, teď se proto musíme rychle přepnout a myslet jen na Charkov,“ apeloval po sobotním duelu s Ostravou.

Příprava brněnského týmu na ukrajinské mistry tak bude sice krátká, ale o to intenzivnější: „O Charkovu už jsme si samozřejmě informace zjišťovali, je to zhruba stejně starý tým jako ten náš a už máme i jejich video. Plně se teď soustředíme jenom na tohoto soupeře a já pevně věřím, že nám ve středu na Vodovce pomůže i podpora našich fanoušků,“ řekl Ondřej Marek.

Odvetný zápas odehraje jeho tým ještě před Vánoci – na palubovce Charkova svedou brněnští volejbalisté závěrečný boj o postup do osmifinále Challenge Cupu 20. prosince od 18:00 hodin.

Program Volejbalu Brno v Challenge Cupu:

6.12.2017 (20:00)        Volejbal Brno-Lokomotiv Charkov (hala Vodova)

20.12.2017 (18:00)     Lokomotiv Charkov-Volejbal Brno (Ukrajina)           


Barbora Mertová, foto: Ondřej Driml