Brněnské Šelmy opět pomáhají pomáhat, jejich kalendář pokřtí Šafářová

06.11.2019

Téměř šedesát tisíc korun – takový byl výtěžek z kalendáře, který nafotily brněnské volejbalistky loni na podzim. S mottem pomáháme pomáhat šly tyto peníze brněnskému Klokánku. Tím ale jejich podpora zdaleka neskončila. Také letos chtějí kromě hraní volejbalu přispět na dobrou věc.

Brněnské Šelmy opět pomáhají pomáhat, jejich kalendář pokřtí Šafářová

Tentokrát ve spolupráci se Zoo Brno a Ty Identity připravily volejbalistky již druhý kalendář. „Letos jsme daly přednost venkovním prostorům a společně s holkama jsme se vyfotily v prostorách Zoo Brno. Bylo úžasné, jak nám vyšlo počasí. Celý týden pršelo, byla zima, ale v den focení bylo krásně, svítilo slunce a bylo i teplo. Focení jsme si moc užily a jsme rády, že můžeme takovým to způsobem podpořit brněnský Klokánek,“ popisuje hlavní koordinátorka projektu Kristýna Boulová.

Některé hráčky si odnesly z focení také silné zážitky. „Jsem moc ráda, že naše spolupráce s FOD Klokánkem pokračuje. Já jsem se fotila při krmení žiraf, což byl pro mě opravdu pěkný zážitek,“ říká smečařka Brna Petra Pospíšilová.

Naopak poprvé zažila focení letní posila Šelem Lucie Polášková: „Zažila jsem to poprvé, ještě jsem kalendář nikdy nefotila. Možná o to více jsem si to užila, bylo to pro mě nové. Vnímala jsem vše, co se dělo okolo, od vizážistek přes kadeřníka až po samotného fotografa. Jsem ráda, že je to spojené s dobrou věcí a že tak můžeme pomoci pomáhat potřebným.“

Slavnostní křest kalendáře je připraven na pondělí 11. 11, kdy se v hale na Kounicově ulici uskuteční dvojzápas. „Nejprve od 16 hodin vyzvou ženy tým Ostravy, kterému se letos daří a je na průběžném třetím místě, jen o bod za Šelmami. Kalendáře, které si budou moci fanoušci zakoupit v průběhu celého odpoledne, si mohou také po skončení prvního zápasu nechat od holek podepsat,“ nastiňuje Kristýna Boulová pondělní program a dodává: „samotný křest nového kalendáře pak proběhne v průběhu TV utkání, kdy muži Volejbalu Brno hostí Fatru Zlín. O samotný akt se postará brněnská rodačka Lucie Šafářová. Bude to určitě velká akce, navíc máme mezi zápasy připraven pro diváky také zajímavý gastronomický program, o který se postará naše partnerská restaurace Správné místo. Těšíme se.“

Podpořit dobrou věc zakoupením kalendáře budete moci kromě domácích zápasů mužů i žen také v prodejně Ty Identity v Brně v Grohově ulici ve všední dny od 10 do 18 hodin. Pro mimobrněnské zájemce je pak možnost také zakoupení v prodejně Naboso v Praze 6. Barevný kalendář o velikosti A1 se bude prodávat za 390,- Kč.

Autor: Matouš Müller