Brno v extralize nestačilo na Liberec, jede domů s prázdnou

22.01.2018

V dohrávce 16. kola extraligy se Volejbal Brno střetl s Libercem a na jeho palubovce se dlouho neohřál, když ji po prohře 0:3 na sety opustil už po 68 minutách. Vzdorovat domácím se brněnským hráčům dařilo jenom v druhé sadě, ve které jim ale nevyšla koncovka, a tak z Liberce odjíždí bodově s prázdnou. „Náš soupeř by dnes ve všem lepší a zaslouženě zvítězil," uznal po utkání Ondřej Marek.

Brno v extralize nestačilo na Liberec, jede domů s prázdnou

„Liberec lépe podával i útočil a byl důraznější. Nedokázali jsme se s tím popasovat a to rozhodlo v celém utkání," uvedl po zápase kapitán Michal Hrazdira.

Domácí si v úvodu utkání vytvořili pětibodové vedení 1:6 (z pohledu Brna), které hostující po celou první sadu marně doháněli. Liberec si tak po esu Jakuba Veselého v pohodě dokráčel až k deseti setbolům a následně využil hned ten první (14:25).

Druhé dějství bylo až do koncovky vyrovanou partií na obou stranách, domácí sice ve střední části odskočili na 12:15, Brno ale krok udrželo a blokem Ondřeje Bouly srovnalo (15:15). O zisku sady rozhodovala až koncovka, za stavu 21:20 ale Liberec uzmul 4 body, a i když Brno ještě zkorigovalo na 23:24, set k těsnému vítězství dotáhli domácí. „Při našem vedení 21:20 jsme bohužel nebyli důrazní na útoku a Liberec už pak set dohrál pro sebe," litoval nevydařené koncovky brněnský kouč.

Domácí to nakoplo a třetí set jasně ovládli od začátku do konce. Brno se dostalo pod tlak (5:14) a skóre už zkorigovat nedokázalo (15:25).

Volejbal Brno-VK DUKLA Liberec 0:3 (14:25, 23:25, 15:25)

Barbora Mertová

Foto: Viktor Šulc