Brno v tomto týdnu znovu vítězí bez ztráty setu

25.11.2017

V devátém extraligovém kole přivítal Volejbal Brno na své palubovce hráče ČZU Praha a svým příznivcům udělal tento týden radost už podruhé. Pražský tým se navíc v hale na Vodově příliš neohřál, Brno mu totiž nedovolilo uhrát ani jeden set.

Brno v tomto týdnu znovu vítězí bez ztráty setu

„Myslím si, že v zápase dnes opět rozhodlo podání. Trošku mě mrzí, že jsme měli všechny tři sety dobře rozehrané a pak jsme zbytečně pustili soupeře do hry,“ zhodnotil duel s Prahou Ondřej Marek.

V úvodní sadě jeho tým předčil svého soupeře hlavně na podání a v útoku. Pražští volejbalisté sice lépe blokovali, na domácí to ale nestačilo, a tak sada vyzněla pro Brno 25:19.

Jihomoravané pokračovali v následujícím setu v důrazné hře a postupně si vytvořili náskok až 16:10. Pak si ale vývoj druhého dějství domácí sami zkomplikovali několika chybami a vlastní nedůsledností, nicméně koncovku ustáli a vyhráli set nejtěsnějším možným poměrem 25:23.

Třetí sada měla obdobný scénář – Brno se dostalo do vedení a pak dovolilo vlastními chybami Praze, aby mu začala šlapat na paty. Hostující se pak dotahovali na brněnské volejbalisty po celý zbytek setu, i potřetí za sebou to však na vítězství bylo málo (25:21). Volejbal Brno si tak připisuje do tabulky tři body.

„V dnešním utkání rozhodl servis. Vyhráli jsme, ale měli jsme hrát v některých okamžicích klidněji, v úplné herní pohodě nebyl Ondra Boula,“ zhodnotil zápas kapitán Michal Hrazdira.

Volejbal Brno – Volley Team ČZU Praha 3:0 (25:19, 25:23, 25:21)

Barbora Mertová