Domácí atmosféra mě doslova strhávala, na Prostějov se těším, říká Polášková

16.10.2019

Brněnské Šelmy mají za sebou vydařený vstup do sezóny. Po odehraných pěti kolech už jako poslední v extralize drží neporazitelnost a se 13 body jsou na prvním místě v tabulce. Jen bod za nimi je mistrovská Olomouc, na třetím místě pak vicemistryně z Prostějova. Právě s těmito dvěma týmy sehrají volejbalistky Brna duely v tomto týdnu. Ten nejbližší je na programu už zítra - od 18:30 hostí Šelmy Prostějov.

Domácí atmosféra mě doslova strhávala, na Prostějov se těším, říká Polášková

Nejprve se vrátím k poslednímu zápasu v Liberci - jak jej zpětně hodnotíš?

Po prvním setu to sice nevypadalo moc dobře, asi jsme nechaly nohy ještě na cestě, pak jsme ale začaly hrát naši hru, zatlačily jsme servisem a to si myslím, že bylo rozhodující. Na palubovce jednoho z favoritů celé soutěže určitě cenná výhra.

Jak se těšíš na zápas proti tvému loňskému zaměstnavateli Prostějovu?

Opravdu moc, už jen proto, jak vyrovnané je čelo tabulky. Oběma týmu se povedl vstup do soutěže a myslím, že to bude zítra velký boj.

Oproti předchozí sezóně nezůstal v Prostějově doslova kámen na kameni...

Je to tak. Z těch zkušenějších hráček tam vlastně zůstala jen Gabriela Kozmík, ale myslím si, že ty mladé holky mají potenciál a rozhodně může být i letos Prostějov dost silným týmem, což koneckonců ukázaly třeba v Olomouci, kde vyhrály 3:0 na sety.

Vy máte za sebou pět kol extraligy, už jste se naplno sehrály?

Má to vzestupnou tendeci. Zápas od zápasu se zlepšujeme, ale je tam pár pasáží, kde víme, že musíme ještě zabrat. Pracujeme ale na tom postupně na trénincích, především se ještě zaměřujeme na mezihru a na splňování taktických pokynů.

Zítra vás čeká teprve druhý domácí zápas, už sis na halu zvykla?

Ano, mně se tu hraje úplně super. Hala je sice menší, ale na prvním domácím zápase proti Olympu byla skvělá atmosféra, úplně mě to strhávalo.

Co tým, jakou máte partu?

Skvělou. Od realizačního týmu až po náš holčičí kolektiv je vše moc fajn. Také tím, že se nevidíme dvakrát denně, tak se na sebe těšíme o něco více a vždy si máme co říct. Panuje tu velmi uvolněná atmosféra.

V neděli jste fotily s holkama kalendář, už s tím máš nějaké zkušenosti?

Nemám, ještě jsem kalendář nikdy nefotila. Možná o to více jsem si to užila, bylo to pro mě nové. Vnímala jsem vše, co se dělo okolo, od vizážistek přes kadeřníka až po samotného fotografa. Jsem ráda, že je to spojené s dobrou věcí a že tak můžeme pomoci pomáhat potřebným. Stejně jako loni bude výdělek na fond ohrožených dětí Klokánek Brno.

Autor: Matouš Müller; foto: Viktor Šulc, Matouš Müller