Extraliga kadetů: Info z Ostravy

25.02.2015

V sobotu 21.2. jsme vyjeli na naše předposlední kadety. Hráli jsme na ostravské konzervatoři. V hale bylo hodně místa na servis, ale bohužel nízký strop, což nás někdy dost limitovalo.

Extraliga kadetů: Info z Ostravy První zápas opět s Prahou, čekal se vyhecovaný zápas, ale tentokrát to byl špatný a nudný zápas. Náš soupeř byl oslaben, ale my toho nedokázali využít. Do první sady nevstupujeme optimálně, hodně našich přihrávek končí ve stropě a mezihra je nepřesná a neklidná. Praha nemusela předvést skoro nic, protože jsme jim ten set darovali. Do druhého setu vstupujeme podobně. Špatná hra se s námi pořád táhne a my nejsme schopni začít hrát dobře. Druhý set prohráváme o dva body 25:23, na pohled je výsledek lepší, ale hra je pořád špatná. Na třetí set se nadřeme až moc, ale aspoň vyhráváme 30:28. Čtvrtá sada je plná chyb z naší strany ve všech herních činnostech a prohráváme 25:18.

Praha – Brno: 3:1 (11,23,-28,18)

Další zápas v 17:30 s Příbramí a byl to nepovedený výkon z naší strany. Utrápená pětisetová prohra se soupeřem, kterého bychom měli porazit. Bohužel soupeř chtěl více vyhrát a měl více odvahy než my. Nedokážeme si v setu vytvořit náskok, s kterým bychom koncovku dohráli v klidu.

Příbram – Brno: 3:2 (-29,21,20,-21,14)

V neděli 22.2. jsme si ráno zkusili vyříkat, co bylo včera špatně. Dopolední zápas s Jičínem začal v 13:00 a byla to opět pětisetová hra s naším hrozným výkonem. Měli jsme nepřesnou přihrávku, a proto jsme pak museli hrát pouze vysoké nahrávky a často jsme se nedokázali vyhnout bloku. V jednom setu vyhráváme 25:14, ale stále nehrajeme skoro nic, na soupeře stačí jen podávat. Ale většinou v setu zkazíme i 10 servisů, takže pak se těžko vyhrává. V tie-breaku vedeme 13:11, máme servis, ale opět ho kazíme, tak musíme zase hrát napjatou koncovku, v které vítězíme 15:13. Bohužel se nám nedaří hrát pěkný volejbal, takhle to je celý víkend.

Brno – Nový Jičín: 3:2 (23,14,-18,-27,13)

Poslední zápas hrajeme s domácí Ostravou a díky prostřídaní postů se nám daří hrát lépe. Bohužel soupeř je nad naše síly a pořád jen dotahujeme, ale hrajeme lepší hru, než celý víkend. Přestali jsme dělat tolik chyb, ale na Ostravu jsme tentokrát neměli. Prohráváme, ale nebyl to špatný výkon.

Brno – Ostrava: 0:3 (-16,-20,-17)

Sestava: Doleček, Pánek, Čížek, Řezník, Hlaváč, Lžičař, Bohatec, Perry, Kříž

Timmy