Hráči odcházejí, přesto je náš cíl semifinále, říká manažer Volejbalu Brno Gerža

10.08.2016
Hráči celku Volejbal Brno získali v extralize na začátku května stříbrné medaile. Ve finále nestačili na favorizovaný Liberec 2:4 na zápasy, přesto se dočkali potlesku zaplněné DRFG Arény. Na poslední zápas dorazilo více než pět tisíc fanoušků.
Hráči odcházejí, přesto je náš cíl semifinále, říká manažer Volejbalu Brno Gerža

Před nadcházející sezónou má manažer klubu Martin Gerža za úkol poskládat konkurenceschopný tým, který bude opět pomýšlet na mety nejvyšší. „Vladimir Sucharev je na odchodu, setrvání Sergeje Adrianova je otázka," přibližuje Gerža situaci ohledně ruských opor.

Mužstvo opustil i reprezentační smečař Marek Zmrhal. Jaký byl důvod jeho odchodu do Karlovarska?
Zmrhal měl v kádru zůstat, ale po konci Donovana Džavoronoka v Karlovarsku se rozhodl přestoupit. Situaci nám sice zkomplikoval, ale pokud zde hráč nechce být, je zbytečné ho v týmu mít. Musíme teď přijít na způsob, jak Zmrhala nahradit.

Zkusíte se po případných posilách znovu poohlédnout v zahraničí?
Samozřejmě, máme s hráči z ciziny dobré zkušenosti, především s Rusy a Američany. V těchto zemích máme dobré kontakty. V současné době jednáme se čtyřmi konkrétními hráči, ale je předběžné říkat se kterými. Dokud nemají podepsanou smlouvu, pravděpodobnost, že náš tým posílí je zhruba desetiprocentní.

K zisku stříbrných medailí mužstvu pomohli hned čtyři cizinci, budou v týmu nastupovat i nadále?
Vladimir Sucharev je na odchodu, setrvání Sergeje Adrianova je otázka. Co se týče amerických hráčů, tak Nick Castello končí a vrací se domů na Havaj. Nick 
Goodell podepsal novou smlouvu a v kádru zůstává.

Jaké jsou další změny v týmu?
Roli hrajícího asistenta trenéra se ujímá Martin Klapal, který nahradí Martina Holubce. K týmu se připojili mladí hráči z Velkého Meziříčí, libero Michal Kacafírek a univerzál Daniel Římal. Jinak platí, že hledáme spíše cizince.

Daří se vám naplnit rozpočet na nadcházející sezonu?
Po zisku druhého místa nás podpořilo město a jednáme s jedním potencionálním partnerem, který se může stát generálním. 
O koho se jedná, však neprozradím.

Finále jste odehráli v brněnské DRFG Areně, plánujete v ní sehrát některé zápasy i letos?
Naší domácí halou zůstává Kounicova, hodláme však jednat s Kometou, abychom zde mohli v play off znovu hrát. Na začátku ledna se zúčastníme pohárových zápasů a Kounicova nevyhovuje regulím. Hrát chceme buď v DRFG Areně, nebo 
v hale ve Vodově ulici.

Jaké jsou i přes odchod klíčových hráčů ambice pro další ročník extraligy?
Nemohou být nižší než semifinále. Tlak bude naopak vyšší a je otázka, jak se s ním popereme.

 

Autor: Redakce

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz