Muži postoupili do čtvrtfinále ČP

13.12.2019

Odveta Českého poháru mezi Brnem a Ústím měla jasného favorita. Domácí vyhráli první zápas na severu Čech 3:1, o týden dříve navíc stejného soupeře doma jasně porazili ve třech setech. Do zápasu oba týmy nastoupili v hodně pozměněných sestavách.

Muži postoupili do čtvrtfinále ČP

Brno – Ústí nad Labem 3:0 (26:14, 25:21, 25:20)

Sestavy (od zóny I):

Domácí: August, Licek, Hrazdira, Pražák, Truong, Jakubec libero: Lžičař. Střídali: Fitz, Provazník.

Hosté: Kasan, Kobolka, Vodvárka, Šulava, Parraguirre, Tibitanzl, libero: Januzovic. Střídali: Beer, Melcher.

Ohlasy po utkání:

Rozhovor s Vítem Jakubcem:

Rozhovor s Ondřejem Markem:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brna): „Jsem rád, že jsme to zvládli 3:0, i když v pozměněné sestavě. Nebyl to ale z naší strany ideální výkon, hlavně v prvním setu jsme udělali spoustu nevynucených chyb.“

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „Jsem rád, že jsme to zvládli i v pozměněné sestavě. Třetí set si pak dohráli mladší kluci, kteří hrají pravidelně první ligu.

Filip Kramar (kapitán Ústí): „Gratuluji domácím, dnes zaslouženě vyhráli 3:0 na sety.“

Jakub Salon (trenér Ústí): „My jsme stejně jako Brno ten zápas pojali tak, že jsme chtěli dát šanci mladým hráčům a zároveň pošetřit některé opory. Mrzí nás, že jsme neuhráli ani set. Bylo vidět, že oba týmy hráli v pozměněných sestavách, bylo tam spoustu chyb.“

Popis utkání:

Velmi vyrovnaný začátek prvního setu byl k vidění pro fanoušky v Kounicově ulici. Oba týmy se v průběhu celého setu drželi útočně zhruba na padesáti procentech. O zisku první sady rozhodovala až koncovka, ve kterém udělalo Ústí více chyb na podání a domácí nakonec brali úvodní sadu.

Ve druhém setu domácí zabrali, dařilo se jim především na útoku. Sice hostující tým si připsal čtyři bloky oproti dvěma brněnským, na útoku byli hosté bezradní – pouhých 35 % a Brno si tak kráčelo pro postup. Po výhře 25:21 se mohli radovat z postupu do čtvrtfinále, kde narazí na Duklu Liberec.

Jenom ze čtverečku sledovala největší útočná síla hostí Filip Kramar celý zápas. Třetí set oba týmy ještě více prohodily své sestavy, na hřiště se dostal druhý nahrávač Melcher, na straně domácích pak Provazník a poprvé v sezóně také Fitz. V setu na útoku dominoval domácí kapitán Michal Hrazdira, který všech pět nabídek od svého nahrávače složil a dotáhl tak Brno k výhře 3:0 na sety.

Autor: Matouš Müller