Naděje brněnských volejbalistů zabil suverén z Kladna, ve finále vyzve Karlovarsko

26.02.2017
Ať už narazí na extraligového lídra z Kladna v blížícím se play-off kterýkoliv soupeř, čeká ho pořádná fuška. Své už o tom ví brněnští volejbalisté, kteří Středočechy vyzvali v semifinále Českého poháru, jenž hostí od soboty do pondělí hala v Kounicově ulici. Domácí celek sice ve čtvrtfinále přešel přes Odolenu Vodu po výhře 3:1, s Kladnem však padl 0:3.
Naděje brněnských volejbalistů zabil suverén z Kladna, ve finále vyzve Karlovarsko

„Asi nebyla činnost, ve které jsme Kladno přehráli,“ uznal kvalitu soka brněnský nahrávač Zdeněk Haník.

Svěřenci trenéra Ondřeje Marka si loni zahráli finále pohárové soutěže, letos jejich cesta skončila už před dnešním vyvrcholením turnaje. „Finále se od nás tentokrát asi nečekalo, i když si ho lidé i my přáli. Stál proti nám silný soupeř, který potvrzuje kvalitu celou sezonu a nebylo to jinak ani v tomto zápase,“ sdělil domácí nahrávač.

Brňané se drželi úvodní dva sety, které pro sebe Kladno urvalo vždy až v koncovce. „Nechci se vymlouvat na rozhodčí, pískali dobře, ale v závěru druhé sady udělali dvě chyby a nebýt jich, vyhrajeme ji. Ve třetí už jsme nestačili,“ pokrčil rameny Marek.

Kladno vedle aktuálního vedení v extralize sahá i po pohárovém triumfu, v pondělí od půl deváté večer vyzve v Brně Karlovarsko. „Kladno je asi nejsilnější tým, který jsem na turnaji viděl. Ale žádné kouzlo v tom není. Dobře pracuje, má stabilní a sehraný kádr, který nedělá chyby. Hraje velice rychle, to je hlavní. Uvidíme, jestli jej dokáže někdo ohrozit, zatím vypadá dost suverénně, uškodit mu může úzký kádr,“ přemítal Marek.

Brněnský kouč se znovu pokoušel protivníka zaskočit netradiční změnou v sestavě, když na post univerzála postavil blokaře Martina Klapala. Kladno však překvapení nepřipustilo. „Vyniká v kvalitní obraně na síti, tam není slabý článek. Přijde mi, že v obou letošních vzájemných zápasech nás v závěru při důležitých balonech Kladno zablokovalo,“ ocenil středočeský celek Haník.

 

Český pohár

Semifinále:
Liberec – Karlovarsko 1:3
Volejbal Brno – Kladno 0:3

Čtvrtfinále:
Karlovarsko – Benátky nad Jizerou 3:0
Liberec – Ostrava 3:1
Brno – Odolena Voda 3:1
Kladno – České Budějovice 3:0

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: www.brnensky.denik.cz