Brněnští volejbalisté posilují. Vrací se Hrazdira a Haník

13.08.2015
Brněnský extraligový klub by rád uzavřel smlouvy s Michalem Hrazdirou, Zdeňkem Haníkem mladším a Rusem Vladimirem Sucharevem.

Brněnští volejbalisté posilují. Vrací se Hrazdira a Haník

Rázně odpovídá vedení Volejbalu Brno na poslední neúspěšnou extraligovou sezonu. Ta pro Jihomoravany skončila už v březnu po základní části, po čtyřech letech se nepodívali do play off. Na nový ročník skládá brněnský klub slušnou údernou sílu, která jej posune v tabulce výš. S týmem trénují Michal Hrazdira a Zdeněk Haník mladší.

První je bývalý a druhý současný český reprezentant, oba už v klubu hráli. „Zapojili se do přípravy a o víkendu 
s námi absolvují turnaj, rádi bychom se s oběma dohodli na spolupráci. Posunou naši sportovní laťku výš," věří předseda představenstva klubu Martin Gerža.

Hrazdira v Brně strávil čtyři roky, které jej katapultovaly do zahraničního angažmá. Po angažmá v rakouské Vídni strávil šest sezon v italské Serii A2, rok hrál nejvyšší francouzskou soutěž v Lyonu a uplynulý ročník v italském Coriglianu. „Chtěl jsem v zahraničí sám sobě něco dokázat, ale v současně době už ekonomická síla v cizině není tak velká jako dřív. Dostal jsem z Brna konkrétní nabídku a lákalo mě, že vedení chce vybudovat schopný tým," popisuje svoje rozhodování devětadvacetiletý smečař Hrazdira.

Nabídky z jiných extraligových klubů odmítl. „Žena je z Brna, žijeme tady a zlákala mě i nabídka. Zázemí je tady na dobré úrovni, až mě překvapilo, co všechno se tady vybudovalo," pochvaluje si volejbalista, jenž z Brna odešel v roce 2007, kdy týmu spolu s Haníkem pomohl do semifinále extraligy.

Nahrávač Haník strávil na jihu Moravy jeden ročník, uplynulou sezonu hrál ve švýcarském Amriswilu. „Hledali jsme někoho k Hrazdirovi a padla volba na něj. Na koho taky jiného, když je to nejlepší český nahrávač," šibalsky se usmívá Gerža.

Syn předsedy Českého volejbalového svazu Zdeňka Haníka reprezentoval ve Světové lize a usiloval o účast na říjnovém mistrovství Evropy. Ve sbírce má titul slovenského šampiona s Bratislavou a českého s Ostravou.

Na dvojici zkušených hráčů bude patrně v příští sezoně brněnská hra stát. „Michal má rád těžké situace, přijímá zodpovědnost, je to klasický tahoun na hřišti i v šatně. Zdeněk je zase reprezentační nahrávač," vyzdvihuje šéf Volejbalu Brno.

Zkušený Hrazdira se vůdčí role nezříká. „Ani nechci nic jiného, nikdy se nespokojím s vedlejší kolejí. Na tlak jsem si v zahraničí zvykl, tam se od cizinců čeká dvojnásobek než od domácích hráčů. Pro každého sportovce je to výzva a pokusím se, aby mužstvo těžilo z mých zkušeností," slibuje smečař.

Z loňského kádru opustili Brno pouze mladíci Adam Rychecký a Radim Hruška, z ruské Superligy naopak míří na jih Moravy ještě třiatřicetiletý přihrávající smečař Vladimir Sucharev. „Chceme opravdu uspět, proto budujeme konkurenceschopný tým. Náš cíl je postup do play off z co nejlepší pozice," dodává Gerža.

Autor: Jaroslav Kára

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz