Nová brněnská posila Haník mladší: Hrát jen 22 zápasů je málo

22.10.2015
Byl u posledního výraznějšího úspěchu brněnských volejbalistů v domácí extralize a nyní se symbolicky vrací zpět. Nahrávač Zdeněk Haník mladší pamatuje čtvrté místo ze sezony 2007/2008.
Nová brněnská posila Haník mladší: Hrát jen 22 zápasů je málo

„Tým je jiný, tehdy s námi byl třeba jen jeden Slovák. Teď máme tři zahraniční hráče. Uvidíme, jak se vyrovnají s českou soutěží. Všichni ale zapadli dobře," porovnává podobu obou družstev.

Devětadvacetiletý Haník po pěti letech v Ostravě minulé léto odešel do švýcarského Amriswilu, domů se mu podle jeho slov ještě příliš nechtělo, ale brněnská vize ho zaujala. „Neplánoval jsem se vracet, chtěl jsem ještě zůstat v zahraničí. Dostal jsem ale zajímavou nabídku z Brna. Věřím týmu, který tady je, máme zkušené a kvalitní hráče, proto jsem se rozhodl vrátit," vysvětluje svůj příchod.

Také o českého reprezentanta se má hra Volejbalu Brno v nové sezoně opírat. „Zkušenost a herní stabilita budou podle mě dva hlavní faktory, které nám pomůžou. Mladí zatím nejsou tak spolehliví jako hráči, kteří mají odehraných několik sezon v nejlepších ligách," domnívá se hráč, který má ve sbírce titul slovenského šampiona s Bratislavou a českého s Ostravou.

Extraligové boje začnou Brňanům ve čtvrtek na palubovce pražského ČZU. V základní části jich je pouze 22. „Už se těším, ale zápasů bych uvítal víc. Tento počet je na sezonu málo. Jelikož je každý zápas důležitý, nemáme ani prostor zkoušet mladé hráče, kterých máme dost. Volejbalista se nejvíc vyvíjí právě v zápase, to je pro něj nejlepší trénink, zvlášť když je mladý," zmiňuje Haník.

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz