Nemoc vzala volejbalistům Brna Američana Goodella, v sezoně už dohrál

16.01.2017
Jako kdyby rodinné a výkonnostní trable zahraničních posil nestačily. Do kádru brněnských volejbalistů nepříjemně zasáhla i vážná nemoc, kvůli které si ve zbytku extraligového ročníku už nezahraje ani americký univerzál Nick Goodell. Majitel stříbrné medaile z loňského ročníku trpí trombózou v ruce.
Nemoc vzala volejbalistům Brna Američana Goodella, v sezoně už dohrál

Pětadvacetiletý volejbalista naposledy nastoupil 17. prosince v zápase proti liberecké Dukle. „Lékaři mu pořád ředí krev, aby vůbec mohl nasednout do letadla a odletět domů. Víc napoví další vyšetření. Pro nás je dané, že sezonu musíme odehrát bez Nicka, nemůže tři až čtyři měsíce nic dělat," přiblížil situaci brněnský trenér Ondřej Marek.

Pro jeho tým se jedná už o třetí ztrátu zahraničního hráče v této sezoně. Z výkonnostních důvodů v klubu skončil další Američan Dalton Ammerman, na vlastní žádost pak ruské libero Alexander Ščerbatych.

Brněnskou sestavu tak oživují i mladíci Tadeáš Handlíř či Daniel Římal, kterým se bodově dařilo v posledním zápase při výhře 3:2 na palubovce Odoleny Vody. „Máme v základu dva juniory, takže nás potkají výkyvy. Snažíme se zapracovat na tom, aby byly co nejmenší. Jde to ruku v ruce s tím, kolik mají kluci nahráno," vysvětlil Marek, který počítá s mladíky i v sobotu od šesti hodin večer proti Karlovarsku.

V jednání je stále i příchod nového hráče. „Hledáme, ale zatím se nám nedaří najít někoho, jako byl loni Sergej Andrianov. Máme ještě dva týdny," nastínil kouč šestého týmu tabulky.

S Andrianovem se v jednom týmu potkal i smečař Marek Zmrhal, který před sezonou vyměnil Brno za Karlovarsko, v jehož dresu se v sobotu v hale v Kounicově ulici poprvé představí jako soupeř. „Asi to pro mě bude trochu zvláštní. Už jsme proti sobě jednou hráli, takže vím, co očekávat. A věřím, že diváci mě nevypískají," pousmál se Zmrhal.

Hráč, který se z loňského finále odrazil až do české reprezentace, je s bývalými spoluhráči dál v kontaktu. „Brno sleduju, s klukama si občas napíšeme, co je nového," řekl Zmrhal, který do utkání naskočí po zranění kotníku.

V tabulce druhé Karlovarsko představuje pro Brno generálku na čtvrteční odvetu druhého kola Poháru CEV proti Tours. „Je to dobrá prověrka, ale ani Karlovarsko nedosahuje kvalit Tours. Chceme vyhrát," uvedl Marek.

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz