Novoroční volejbalový turnaj na Lesné okoření nejlepší slovenský smečař

02.01.2016
Dlouhých pětadvacet let se v hale brněnské Tesly nepředstavili slovenští volejbalisté. Poprvé od tehdejšího finále Československého poháru tam zavítá špičkový klub našich východních sousedů v neděli, kdy se uskuteční Novoroční turnaj.
Novoroční volejbalový turnaj na Lesné okoření nejlepší slovenský smečař

Vedle vedoucího týmu druholigové tabulky Tesly nastoupí také extraligové kluby Volejbal Brno s Fatrou Zlín, které doplní třetí tým slovenské nejvyšší soutěže Komárno s nejlepším smečařem extraligy Milošem Horníkem.

Tesla, která se na jaře pokusí o postup do kvalifikace pro účast v první lize, zahájí klání v půl desáté dopoledne brněnským derby s Volejbalem Brno, v jehož dresu se poprvé v hale na Lesné ukáže jeden z nejlepších smečařů české extraligy Michal Hrazdira.

„Novoroční turnaj bude pro naše družstvo důležitá herní prověrka do druhé části české extraligy, která je výkonnostně velmi vyrovnaná. Hned v úvodu nás čekají zápasy ve Zlíně, doma s Odolenou Vodou a televizní utkání v Ostravě. Případné úspěchy v těchto duelech nás zařadí mezi první čtyřku, která znamená herní výhodu pro konečné boje v play off," uvedl Hrazdira.

Program turnaje
9.30: Volejbal Brno – Tesla Brno
11.00: Fatra Zlín – VKP Komárno
12.30: Volejbal Brno – VKP Komárno
14.00: Fatra Zlín – Tesla Brno
15.30: Tesla Brno – VKP Komárno
17.00: Volejbal Brno – Fatra Zlín

Autor: Jaroslav Kára

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz