Po základní části je bitva o Brno vyrovnaná

22.12.2018

Poslední zápas roku 2018 svedl proti sobě brněnské rivalky. Šelmy Brno hostily ve své domácí hale na Kounicově ulici soupeřky z Králova Pole. Obě družstva měly v tabulce shodně bodů a bojovalo se tak nejen o „brněnskou nadvládu“, ale především o lepší postavení v tabulce před koncem roku.

Po základní části je bitva o Brno vyrovnaná

VK Brno – VK Královo Pole 1:3 (28:26, 23:25, 13:25, 24:26)

Video:

Rozhodčí: Pecháček L., Spáčil L.

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Boulová, Nováková, Beránková, Kuželová, Janečková, Sklenářová, libero Chlumská.Střídaly: Pospíšilová P., Pospíšilová A.

Hosté: Vyklická, Nichol, Skiba, Podhrázká, Fricano, Meidlová, libero Digrinová. Střídala: Šloufová

Vyjádření:

Domácí:

Soňa Nováková (kapitánka VK Brno): „Vyrovnaný zápas. Třikrát se rozhodovalo až v koncovce. Bohužel pro nás tentokrát vyhrály soupeřky, ale byl to hezký zápas.“

Martin Gerža (trenér VK Brno): „Věřil jsem v tie-break, bohužel to nedopadlo.“

Hosté:

Klára Vyklická (kapitánka VK Královo Pole): „Vybojovaly jsme důležité tři body. Rozhodovalo se až v koncovkách a jsme rády za výhru.“

Tomáš Samsely (trenér VK Královo Pole): „Výborný vánoční volejbal na obou stranách. Rád bych popřál všem příznivcům volejbalu krásné Vánoce a hezký vstup do Nového roku.“ 

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupily domácí hráčky odvážně na podání. Znepříjemňovaly tak KáPéčku přihrávku a následný útok. I přes nesnáze hrály hostující hráčky velmi bojovně v obraně a při servisu nahrávačky Nichol se dostaly poprvé v setu do vedení (14:13). S pomocí nevynucených chyb domácích se náskok královopolských hráček zvyšoval a do koncovky si tak braly čtyřbodové vedení. Šelmy však ukázaly, kdo je tu doma a po vypjatém boji zakončily první set bodovým blokem.

Druhý set začal zkaženými servisy hostů, a tak šly domácí volejbalistky do mírného vedení 7:4. Trpělivou hrou však hráčky Králova Pole donutily Šelmy chybovat a byly tak ve stálém kontaktu (13:12). I když si Šelmy vytvořily přesně mířenými útoky pětibodový náskok, hostující tým se nevzdal a diváci v hale tak mohli sledovat další napínavou koncovku. Z té vyšlo tentokrát po bodovém bloku lépe KáPéčko.

Hostům začal vycházet risk na servisu. Šelmám se přestalo dařit na přihrávce a Královo Pole tak mělo zjednodušenou obranu i útok (5:11). Střídání nahrávaček ani timeouty domácímu trenérovi nepomohly a bodový rozdíl se zastavil až na čísle 13. Hostující hráčky pak braly třetí set poměrem 25:13.

Do čtvrtého setu vstoupily oba týmy vyrovnaně. K vidění byly napínavé koncovky, nevídané zákroky a diváci na Kouničce sledovali boj o každý míč. Díky dobrému útoku nakonec kráčely setem o krok lépe Šelmy (17:16). I čtvrtý set pak vyústil v napínavý konec. V něm udělaly hostující hráčky méně chyb a berou tak všechny tři body.

Autor: Klára Kuníková, foto Matouš Müller