První polovina extraligy mužů je za námi

09.12.2018
Brněnští volejbalisté zakončili první polovinu soutěže výhrou 3:2 na palubovce nedalekého Zlína. Ze samotného výsledku však nebyli příliš spokojeni. Proč? Dozvíte se ve videu.
První polovina extraligy mužů je za námi

V malém moravském derby se hrál dramatický duel, který se rozhodl až v koncovce pátého setu.

č.: 65   dne:    8:12..2018             v hod.:17:00        

VSC Fatra Zlín – Volejbal Brno 2:3 (23:25, 15:25, 25:23, 25:20, 12:15)

Rozhovory:

Rozhodčí: Grabovský Z., Kavala T.

Počet diváků: 185

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Barták, Čech, Čechmánek, Adamec, Vašíček, Navláčil, libero: Bláha, Viceník
Střídali:  Šulc, Kozak, Varous, Motyčka

Hosté: Handlíř, Fitz, Okosanovič, Hrazdíra, Hukel, Boula, libero: Weber
Střídali: Římal, Licek

Vyjádření:

Domácí:

Michal Čechmánek (kapitán Fatra Zlín):  „Začali jsme hrát až od třetího setu. Brno znejistělo na přihrávce, čehož jsme využili k zisku dvou setů. Zaslouženě jsme vybojovali bod.“

Přemysl Obdržálek(trenér Fatra Zlín): „Po dvou prohraných setech jsme se dokázali zvednout a vybojovat bod. Škoda pátého setu, kdy jsme vinou nezkušeností udělali čtyři chyby, což nás stálo vítězství.“

Hosté:

Michal Hrazdíra (kapitán volejbal Brno):  „Po druhém jasně vyhraném setu jsme podlehli uspokojení, domácí toho využili a utkání zdramatizovali. V pátém setu jsme byli šťastnější.“

Jiří Petrů (trenér volejbal Brno): Od třetího se nám přestalo dařit na příjmu. Domácí hráči toho využili a rázem bylo utkání na vážkách. Naštěstí jsme zvládli koncovku pátého setu.“

Popis utkání:

Celé utkání začalo příznivěji pro domácí volejbalisty, kteří si sérií přímých bodů z podání zajistili tříbodový náskok. Hostům se však podařilo srovnat a diváci byli svědky klidné, celkem vyrovnané hry. V druhé polovině Brno využilo chyb domácích a dostalo se do menšího vedení. Nakonec skončila první sada 25:23 pro hosty.

Do druhého setu vstoupilo lépe Brno a zajistilo si mírné vedení. Fatra se snažila skóre otočit, ale zásluhou několika nepodařených servisů a chyb se náskok hostů neustále zvyšoval. Nepomohl ani oddech domácího týmu. V závěru setu byla Fatra pod tlakem, jelikož si soupeř vzal téměř každý bod pro sebe a i přes snahu bohužel prohrála.

Do třetí sady vstoupili hráči Fatry s odhodláním, což se projevilo i na jejich hře a rozdíl mezi druhým a třetím setem byl patrný. I když z počátku vedl hostující tým, domácím se podařilo skóre srovnat na 8:8. Hosté znejistěli, čehož Fatra využila a v napínavé koncovce, která pro ně nevypadala úplně nadějně, donutila soupeře k chybám a těsně vyhrála.

Předposlední set byl v režii domácích. Stále si udržoval mírné vedení, riskovali a hosté začali chybovat. Domácí diváci byli stále bouřlivější a pomáhali Fatře uhrát každý bod. Čtvrtá sada skončila 25:20 a domácí se vrátili zpět do boje o vítězství.

V poslední sadě byla mezi týmy přetahovaná o každý bod. Za stavu 11:9 pro hosty si vzal trenér domácích oddechový čas. V závěru utkání však Fatra kvůli nezkušenostem ztratila pár míčů a hosté vyhráli celý zápas skórem 3:2.

Autor: Ivan Dostál, Barbora Macíková; video: Matouš Müller