První porážka. Rozjeté volejbalisty zastavil až mistr z Liberce

09.11.2015
Až účastník letošního ročníku Ligy mistrů se v nové sezoně ukázal jako první nad síly brněnských volejbalistů. Dosud neporažení Jihomoravané v pátém extraligovém kole padli na palubovce liberecké Dukly 1:3 a připsali si první porážku. Ve vyrovnané tabulce Brňané momentálně okupují třetí místo.
První porážka. Rozjeté volejbalisty zastavil až mistr z Liberce

Liberec měl sice po duelu Ligy mistrů s polským Belchatówem pouze jeden den na odpočinek, ale mimo druhý set zápas ovládal. „Domácí nás předčili hlavně servisem a obranou na síti. V tom byli lepší. My jsme bojovali, ale bohužel to tentokrát na Liberec nestačilo, takže po zásluze zvítězil," uznal hostující kouč Marek na svazovém webu porážku svého celku.

Dukla přitom coby obhájce mistrovského titulu nevstoupila do nové sezony ideálně a v předešlém kole překvapivě prohrála v Ústí nad Labem, i když získala první dva sety. Proti Brnu se jí ovšem podařilo napravit reputaci. „Vyrovnali jsme se Dukle pouze ve druhém setu, kdy jsme hráli dobře na servisu. Ale jinak jsme dostali lekci. Ukázalo se, proč měl Liberec minulý rok takovou vítěznou šňůru, jakou měl, a myslím si, že i letos v plné síle jako byl tentokrát bude opět dominovat," ocenil brněnský smečař Michal Hrazdira sílu prvního přemožitele.

I Liberec ovšem měl z utkání s Brnem respekt a po výhře si oddechl. „Získali jsme tři body proti soupeři, který ještě neztratil ani jeden zápas, takže jsem samozřejmě spokojený. Ve třech setech, které jsme vyhráli, jsme byli lepší a ten jeden – tam jsme vyrobili třináct chyb a na to se těžko set získává," hodnotil střetnutí domácí kouč Michal Nekola, jehož tým je v tabulce pátý.

Brno kleslo o jednu příčku a ztrácí bod na vedoucí České Budějovice, které ještě v pondělí hrají s ČZU Praha. V dalším kole přivítá v hale v Kounicově ulici v sobotu od šesti hodin večer osmou Příbram.

 
Liberec - Brno 3:1

Sety: 19, –27, 16, 20. Rozhodčí: Jaromír Kořenek a Kamil Renčín. Diváci: 500.

Nejvíc bodů: Patucha 22, Kriško 17, Leikep 16 – Hrazdira 13, Sucharev 11, Goodell 9, Pražák 6, Haník a Klapal 5, Smrčina 4, Zmrhal 1.

 

Autor: Martin Vymyslický,

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz