Rozhovor s Pepou Truongem

10.11.2019

V pondělí 11. listopadu odehrají volejbalisté Brna další extraligový duel. Letos poprvé se představí před kamerami České televize. Od 19:30 budou hostit poslední tým tabulky Zlín. Právě z města Tomáše Bati přišel do Brna minulou sezónu nahrávač Luan duc Truong.

Rozhovor s Pepou Truongem

Po pěti odehraných zápasech máte 8 bodů, dvě výhry a tři prohry, z toho dvě opravdu těsné. Jak hodnotíš začátek sezóny?

Určitě je škoda prvního zápasu proti Beskydům. Tam jsme měli určitě potvrdit roli favorita. Ale na druhou stranu byl to první zápas, který nás svým způsobem nakopnul do těch dalších čtyř. Proti Ostravě, Kladnu, Budějovicím a Liberci jsme tolik bodů asi nečekali, což je pozitivní, ale i negativní.

V čem?

Tak sehráli jsme dva tiebreaky, a to v zápasech, ve kterých jsme vedli 2:0 na sety a nebyli jsme schopni to dohrát do vítězného konce. Ale na druhou stranu pokud by nám někdo řekl, že proti těmto čtyřem soupeřům budeme mít 8 bodů, tak to bereme všema deseti.

Zítra hrajete proti Zlínu, ve kterém jsi vyrůstal. Bereš tento zápas nějak speciálně?

Vždycky jsem si říkal, že to je zápas jako každý jiný, ale není to tak. Ve Zlíně jsem strávil mnoho sezón a také si myslím, že budeme muset potvrdit roli favorita, na rozdíl od těch předchozích, kdy byl favoritem soupeř.

Jak se zatím díváš na letošní extraligu?

Liga je letos hodně vyrovnaná, do té „silné čtyřky“ se může dostat podle mě dost týmů. Hodně posílilo Karlovarsko, Budějovice naopak jen lehce doplnily kádr a myslím, že to jsou asi dva největší favorité. Ale určitě do toho bude chtít promluvit Liberec či Kladno, uvidíme, jak se bude nadále dařit Praze, ti by mohli překvapit.  A samozřejmě nemohu zapomenout na nás! (smích)

V Brně se toho příliš před sezónou nezměnilo, je to výhoda?

Ano, o to je to asi jednodušší, s kluky už se známe déle a nemusíme se tolik sehrávat. Především si to ale chceme užít. Občas sice někdo vybuchne (jako třeba já), ale rozhodně nechceme hrát se svázanýma rukama, chceme si ten sport prostě užít. S některými spoluhráči se vlastně známe už od dorostenecké reprezentace a máme tak dobrou partu.

Během vašeho zápasu se bude křtít kalendář Šelem, už jsi ho viděl? Líbí se ti?

Ano, už nám jej holky ukazovaly, líbí se mi. Holky jsou letos na špici v tabulce, jsou hodně vidět, a tak je dobře, že mohou podpořit dobrou věc. Za mě je to skvělý projekt.

Autor: Matouš Müller