Servis jsme pilovali, hlásí Smrčina před klíčovým zápasem o postup do finále

19.04.2016
Stoprocentní bilanci na domácí palubovce si zatím drží brněnští volejbalisté v letošním extraligovém play off. Ve čtvrtfinále dvakrát zdolali Benátky nad Jizerou, stejně tak v semifinále České Budějovice. V pondělí je od šesti hodin večer čeká třetí souboj s Jihostrojem, a pokud úspěšnou bilanci v hale v Kounicově ulici prodlouží, postoupí do finále.
Servis jsme pilovali, hlásí Smrčina před klíčovým zápasem o postup do finále

„Věřím, že nás v tom diváci nenechají a zase přijdou. Cítím teď mnohem větší zájem o volejbal, lidé se mě ptají na lístky. To je jen dobře," usmívá se brněnský univerzál Luboš Smrčina.

Na oba předešlé domácí semifinálové duely přišlo přes tisíc diváků. Brno v sérii vede 3:2 a pokusí se odčinit páteční porážku 0:3 na jihu Čech, která znamenala prodloužení série. „Prohra nás mrzela hodně, chtěli jsme semifinále ukončit co nejdřív, jenže soupeř byl proti. Určitě hrálo roli, že už neměl co ztratit, jednalo se u něj o poslední šanci, jak si prodloužit sezonu. A povedlo se mu to," vrací se k pátému střetnutí Smrčina.

V Brně lze opět očekávat i start jihočeského libera Martina Kryštofa, který naskočil po vyléčení příušnic už v pátek a vnesl do hry vítěze základní části větší klid. „Soustředíme se hlavně na náš výkon. Jestli nastoupil Kryštof, až tak neřešíme. Všichni ostatní v týmu soupeře hráli dobře, zejména Maciel. My jsme je nedokázali zatlačit servisem," mrzí osmadvacetiletého hráče.

Právě servis tvořil hlavní náplň Brňanů ve víkendových trénincích. „Nenecháváme nic náhodě. Servis je jedna z našich hlavních zbraní a na tréninku mu věnujeme dost času. Nic jsme nezabalili, soupeř je pořád favorit, ať už se Sobotkou a Kryštofem, nebo bez nich," naráží Smrčina na absence v týmu Jihostroje.

 

Autor: Martin -vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz