V domácím prostředí se poprvé představil Andrianov a Brno pohodlně porazilo Ústí nad Labem

12.02.2016
V 18. kole volejbalové UNIQA extraligy mužů přijelo do tabulkově čtvrtého Brna předposlední Ústí nad Labem. Volejbal Brno poměrně jasně potvrdil tabulkovou převahu i na hřišti a soupeřům nepovolil ani set. Domácí začali trošku rozpačitě, ale když se vzpamatovali, tak vyvíjeli postupný tlak ze servisu, který byl dnes hlavním rozdílným ukazatelem her obou týmů.
V domácím prostředí se poprvé představil Andrianov a Brno pohodlně porazilo Ústí nad Labem

Brňané byli po celou dobu utkání nahoře a dokázali si ve všech třech sadách udržovat slušný náskok. Hosté bojovali s přihrávkou a pouze ve druhém setu uhráli 19 bodů. Brno jasně porazilo SK Volejbal Ústí nad Labem a domácím fanouškům předvedlo bezproblémovou výhru.

 

 

Volejbal Brno – SK Volejbal Ústí nad Labem 3:0 (25:16,25:19,25:15)

 

Rozhodčí: Fink, Kořenek

Počet diváků: 290

 

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Haník, Hrazdira, Smrčina, Andrianov, Sukharev, Klapal, libero Castello. Střídali: Muroň, Licek, Zmrhal. 

Hosté: Kraus, Mach, Vodvárka M., Halanda, Vodvárka J., Podstupka, libero Kořínek. Střídali: Hykš, Průcha, Šulava.

 

Vyjádření:

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbalu Brno): „Dnes jsme Ústí k ničemu nepustili, dominovali jsme na servisu. Utkání jsme měli po celou dobu ve svých rukou. S novou úlohou se výborně popral Smrčina.

Ondřej Marek (trenér Volejbalu Brno): „My jsme byli dneska lepší ve všech činnostech a zaslouženě jsme vyhráli. Vyzdvihl bych výkon Smrčiny na bloku.“

 

Hosté:

Martin Vodvárka (kapitán SK Volejbal Ústí nad Labem): „Soupeř hrál dneska výborně na podání, nám se nedařila celkově hra na ztrátu ani bránit soupeřův útok. Brno bylo prostě lepší a vyhrálo zaslouženě.

Jan Malina (trenér SK Volejbal Ústí nad Labem): „Domácí nás zatlačili servisem, my jsme měli obrovské problémy tady na přihrávce. I když jsme měli možná chvílema převahu, tak jsme vyrobili několik chyb. Na domácí Brno jsme nestačili, protože výborně podávali.

 

Popis utkání:

SK Volejbal Ústí nad Labem přijel do Brna hrát, jak nejlépe umí, aby získal alespoň bod. Podle toho, jak je známe z jiných zápasů v extralize, hráli na hranici svých možností. Což ale na dobře připravené družstvo Brna hrající v domácím prostředí nestačilo.

I když Brno zpočátku prvního setu nevedlo, dokázalo pak vnutit soupeři vlastní hru postavenou na silném podání. Tímto ztížili domácí hostům příjem a následně i útok. Projevila se jasná převaha domácího celku a soupeři první set prohráli v poměru 25:16.

Ve druhém setu Volejbal Brno setrvával v herním úsilí úspěšně podávat a útočit. Hosté stále nemohli čelit hernímu tlaku Brňanů a nenašli patřičnou odpověď na způsob vedení hry domácích. V této sadě na základě převahy Brna se trenér Ondřej Marek rozhodl postavit na hřiště místo nahrávače Haníka druhého nahrávače Licka, místo smečaře Vladimira Sukhareva se na palubovce objevil Marek Zmrhal. Na příjmu úspěšně vypomáhal také Jan Muroň. K druhému setu zbývá ještě říci, že skončil s převahou domácích s výsledkem 25:19.

Třetí set pro diváky nenabídl již žádné překvapení. Brno nastoupilo opět v základní sestavě a dovršilo úspěšným podáním a dobrou obranou na síti celé utkání do vítězného konce. Závěrem nutno říci, že domácí hráč Luboš Smrčina na pozici blokaře uhrál ve prospěch Brna výborných 10 bodů. Novinkou v tomto zápase byl pro brněnské diváky ruský univerzál Sergej Andrianov, který se předvedl v domácím prostředí vůbec poprvé. Výborným servisem, blokem i útokem výrazně podpořil vítězství brněnského celku.