V Karlových Varech došla napínavá bitva do tiebreaku, štěstí více přálo domácím

21.02.2016
Ve 20. kole se utkali sousedé v tabulce, na palubovku Karlovarska zamířil celek Brna. První vzájemné utkání vyhrálo Brno 3:2. Výsledek zápasu byl důležitý z pohledu nasazení do blížícího se play-off. Střet nabídl hezký bojovný volejbal a skvělou diváckou kulisu.
V Karlových Varech došla napínavá bitva do tiebreaku, štěstí více přálo domácím

 

VK ČEZ Karlovarsko - Volejbal Brno 3:2 (25:22, 20:25, 25:22, 26:28, 15:10)

 

 

Rozhodčí: Činátl, Rychlík

Počet diváků: 800

 

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Sukuba, Eriksson, Szczerbaniuk, Džavoronok, Široký, Kriško, libero Pfeffer. Střídali: Janků, Bartoš, Málek.

Hosté: Sukharev, Haník, Smrčina, Klapal, Hrazdira, Goodell, libero Castello. Střídali: Licek, Muroň, Zmrhal, Andrianov.

 

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Široký (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „Utkání bylo velmi vyrovnané. Je dobře, že jsme ho zvládli, i když jsme měli i trochu štestí.“

Petr Brom (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Utkání bylo nervózní. Nám se podařilo zvládnout zápas lépe na servisu. Jsme rádi za dva body.“

Hosté:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Dnes jsme předvedli bojovný výkon. Domácí museli vytáhnout i ne zcela zdravého Bartoše. Utkání velmi ovlivnily sporné míče. Pro nás je to zkušenost. Příště musíme být o něco lepší.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Bylo to velmi vyrovnané utkání. Rozhodovaly maličkosti. Udělali jsme víc chyb. Řekl bych, že jsme byli horší na servisu.“

 

Popis utkání:

Zápas začíná pěknými dlouhými výměnami, oba týmy dobře brání. Za prvního technického timu je stav 8:7 pro domácí Karlovarsko. Pak Vary odskočí na rozdíl tří bodů a za skóre 14:11 bere trenér hostů první time pro Brno. Domácí si udržují vedení až do koncovky setu. První set vyhrávají 25:22. První sada je plná dlouhých výměn.

Druhý set se nese v duchu prvního. Oba týmy se přetahují o vedení v zápase. Za stavu 15:14 pro Karlovarsko přichází time hostů. V koncovce setu Brno otáčí skóre a za stavu 18:22 si domácí trenér vybírá druhý oddechový čas. Hosté dotahují set do vítězného konce. Konečný stav 20:25 z pohledu domácích. Průběžně na sety 1:1. Hosté byli v závěru setu účinnější na servisu a v útoku.

Do třetího setu vstupují lépe hosté.  Ale série tří výborných servisů nutí hostujícího trenéra Marka k oddechovému času za stavu 4:6 z pohledu Brna. Domácí vstupují do prvního technického time outu za stavu 8:5. Vary si stále udržují drobný náskok. Hosté při podání Martina Klapala vyrovnávají z 10:13 na 13:13. Přichází time domácích. Karlovarsku se podařilo odskočit ve skóre. Avšak hosté z Brna v koncovce dotáhli na 22:22. Konec setu ale patřil domácím, když se jim podařilo třikrát za sebou ubránit a následně složit bodovku.

Začátek čtvrtého setu je velmi nervózní, domácí sice utíkají na rozdíl čtyř bodů na 10:6, ale hosté vzápětí dotahují na 9:10. Domácí jdou do druhého technického time outu za stavu 16:15. Na začátku koncovky odskakují na rozdíl dvou bodů (20:18). Hosté berou time a Brno otáčí koncovku. Nyní 22:23 z pohledu domácích a jejich time. Bojovnou koncovku nakonec zvládají lépe hosté, vyhrávají 28:26. Stav 2:2 na sety.

Do tie-breaku vstupují lépe domácí (4:1) a hostující trenér si bere time. Brňané otáčejí na 8:6. A znovu změna vedoucího při podání Davida Janků, stav 9:8 pro domácí a druhý time hostů.

Domácí nakonec v rozhodujícím pátém setu vyhrávají 15:10 a celkově v zápase vítězí 3:2.

Diváci byli svědky pěkného bojovného utkání, kde byli nakonec šťasnější domácí a upevnili si třetí místo v tabulce.

 

Autor: Filip Plášil

Zdroj: Český volejbalový svaz, www.cvf.cz