Volejbalisté Brna chtějí v Poháru CEV proti Tours hrát odvážně

18.01.2017
Volejbalisté Brna se ve čtvrtek utkají v domácí odvetě Poháru CEV s francouzskému Tours, jehož hlavní oporou je český reprezentant David Konečný. Po porážce 0:3 v prvním duelu chtějí loňští finalisté extraligy hrát odvážně. Ve Francii výrazněji vzdorovali majiteli pěti domácích titulů za posledních sedm let pouze ve druhé sadě.
Volejbalisté Brna chtějí v Poháru CEV proti Tours hrát odvážně

„Jsme si vědomi síly soupeře a máme před ním respekt. Odehrát vyrovnaně nějaké herní pasáže můžeme pouze v případě, že nebudeme chybovat,“ uvedl na dnešní tiskové konferenci trenér Ondřej Marek, který oproti minulé vydařené sezoně pracuje s výrazně omlazeným kádrem.

Cesta k případnému dílčímu úspěchu podle Marka povede přes důraz při podání a účinnou obranu proti silnému útočnému potenciálu protivníka. „Volejbalisté Tours jsou na tom svými silovými a výškovými parametry mnohem lépe než my. Pohárové utkání chceme využít jako kvalitní přípravu na domácí duely v extralize,“ dodal Marek.

Vedle čtyřiatřicetiletého Konečného je další velkou osobností týmu Tours o šest let starší libero Hubert Henno. „I přes vyšší věk je schopen podávat zázračné zákroky v poli i na příjmu. Přiváděl nás často k šílenství, co vybral,“ řekl kapitán týmu Michal Hrazdira, který považuje Tours i v odvetě za jednoznačného favorita.

„V prvním utkání nás ve dvou setech soupeř k ničemu nepustil. Jejich útok je ještě o něco výš, než se odehrává v naší extralize,“ podotkl Hrazdira.

 

Autoři: ČTK

Zdroj: MF Dnes, www.iDnes.cz