Zaslouženou výhru v Příbrami ozdobil 25 body skvělý Okošanović

19.11.2017

Brněnští volejbalisté zamířili ke svému dalšímu extraligovému utkání do Příbrami a po sérii několika posledních těžkých zápasů si tam rozhodně spravili chuť, když vyhráli bez ztráty jediného setu. K vítězství Brna výrazně přispěl Stefan Okošanović, který nasbíral nejvíc bodů ze všech – na své konto si jich připsal hned 25. 

Zaslouženou výhru v Příbrami ozdobil 25 body skvělý Okošanović

„V dnešním zápase se zhodnotila naše práce za posledních 14 dní, dobře jsme podávali i blokovali,“ pochvaloval si po skončení utkání  hlavní trenér Ondřej Marek. Jeho slova potvrdil i Michal Hrazdira: „Dnes jsme byli lepší na servisu i v obraně. A o tom bylo celé utkání, které jsme zaslouženě vyhráli,“ uvedl brněnský kapitán.

Brno hned od začátku utkání diktovalo v Příbrami tempo a dominovalo ve všech herních činnostech. Domácí naopak nedokázali na dobrý brněnský servis přihrát, a tak si Jihomoravané bez problémů dokráčeli až k vítězství v prvním setu poměrem 15:25.

Druhá sada měla podobný průběh a brněnským volejbalistům v ní opět pomohl kvalitní servis – blýskli se hned čtyřmi esy. I tohle dějství tak vyznělo pro hostující Brno 20:25.

Následující set nabídl vyrovnanější partii, ve které brněnští hráči až do stavu 18:20 drželi mírný náskok na své straně. Domácím se pak podařilo srovnat na 20:20 a zdramatizovat koncovku setu. Tu ale opět zvládl lépe Volejbal Brno, který si výhrou 23:25 zajistil tři body do extraligové tabulky.

 

Příbram – Volejbal Brno 0:3 (15:25, 20:25, 22:25)

 

Barbora Mertová