Zkusíme Liberec utahat, zní od brněnských volejbalistů před reprízou finále

15.03.2017
Loni se na jejich vzájemný zápas, který rozhodl o mistrovském titulu pro Liberec, vměstnalo do hokejové DRFG Areny 5556 diváků. Brněnští volejbalisté tentokrát v extraligovém play-off vyzvou svého loňského finálového soka už v prvním kole. „Liberec jsme si úplně nepřáli, ale nevybírali jsme si. Asi to takhle mělo být," pokrčil rameny brněnský trenér Ondřej Marek.
Zkusíme Liberec utahat, zní od brněnských volejbalistů před reprízou finále

Oba soupeři, kteří rozehrají sérii ve středu od pěti hodin odpoledne v Liberci, do posledního kola netušili, na koho ve čtvrtfinále narazí. Brno padlo 2:3 v Kladně, Dukla doma zdolala Benátky nad Jizerou 3:0 a oba soupeři se srovnali na čtvrtém a pátém místě na 39 bodech. "Nechtěli jsme v Kladně záměrně prohrát, šli jsme do toho naplno a čekali, jak to dopadne,“ odmítl kalkulace Marek.

Liberec získal pouze výhodu začátku v domácím prostředí. „To pro nás bylo důležité, hrál by se u nás i případný sedmý zápas,“ potvrdil liberecký trenér Michal Nekola.

„Nám se letos spíš paradoxně dařilo víc venku, takže to nemusí být rozhodující,“ dodal Marek.

Oba celky si v sezoně prošly trablemi, Brnu se po odchodech cizinců rozpadal kádr, Liberec trápila zranění. „Tomáš Kriško a Jakub Veselý se do hry zatím moc nedostali. Přitom právě Kriško hrál loni skvěle. Měli bychom využít toho, že Liberec má starší hráče a potrápit je. Únava může hrát svoji roli. Soupeř navíc hrál Ligu mistrů, kde asi také moc sil neušetřil. Na druhou stranu letos doma všechny kluby ze špičky tabulky porazil,“ sdělil Marek.

V loňské finálové sérii vyhrál Liberec 4:2 na zápasy, letošní vzájemná střetnutí zvládl obě až v tie-breaku 3:2. „Brno hodně riskuje na servisu. Komu vydrží déle kvalitní, uspěje. Soupeř má i dobrou obranu,“ všiml si Nekola.

Brňanům se pro play-off uzdravil univerzál Daniel Římal, Nekola přesto vidí výhodu v širším kádru Liberce. „Pokud by se nám některé věci nedařily, máme větší prostor vystřídat. Je dobře, že jsme až na nějaké šrámy kompletní. V každém případě čekám boj o každý míč,“ varoval kouč obhájců zlata.

 

Autoři: Martin Vymyslický, Vlastimil Novotný

Zdroj: www.brnensky.denik.cz