Brněnští volejbalisté utužili partu na boj o finále také v protiatomovém krytu

05.04.2016
Netradiční společnou zábavu zvolili brněnští volejbalisté před semifinále extraligy, které jim startuje ve středu od šesti hodin večer v Českých Budějovicích. Partu utužili i při návštěvě protiatomového krytu pod hradem Špilberk. „Vyzkoušeli jsme si dobovou uniformu s kulometem. Myslím, že nejvíc si to užili kluci z Ruska, našli tam totiž ruské noviny a spoustu nápisů v jejich jazyce," usmívá se blokař Martin Klapal.
Brněnští volejbalisté utužili partu na boj o finále také v protiatomovém krytu

Ze čtvrtfinále s Benátkami nad Jizerou postoupili Brňané už 21. března, dlouhou pauzu vyplnili i přátelským zápasem v Komárně. Semifinále odstartuje pro Brno dvěma duely venku, tým už se ale těší především na pondělní a úterní domácí střetnutí. „Hrál jsem v halách, kde diváci jen seděli a pili pivo, ale v Brně je to jedinečné. Fandění je hlučné a intenzivní," chválí ruský univerzál Sergej Andrianov.

Před svěřenci trenéra Ondřeje Marka ovšem stojí vítěz základní části. Na Jihostroj Brno v této sezoně vyzrálo v semifinále Českého poháru a porazilo jej 3:0. „Máme podobně založenou hru. Chceme dobře podávat, když se soupeř dostane pod tlak na servisu, má problémy, což se ukázalo v poháru. Chceme hrát přesně, rychle a agresivně," uvedl Marek.

Brněnští hráči připouštějí, že favorit série jsou Jihočeši, kteří získali za posledních šestnáct let osm mistrovských titulů. Brno vybojovalo poslední v roce 1990. „Soupeř je sehranější, my zase máme širší kádr. Otázka je, zda to bude stačit na to, abychom ho v sedmi zápasech čtyřikrát porazili," dodal Klapal.

 

Brno – Jihostroj

1. zápas: středa 6. dubna, 18.00 (venku)
2. zápas: čtvrtek 7. dubna, 18.00 (venku)
3. zápas: pondělí 11. dubna, 20.15 (doma)
4. zápas: úterý 12. dubna, 18.00 (doma)
Případné další termíny:
5. zápas: pátek 15. dubna, 18.00 (venku)
6. zápas: pondělí 18. dubna, 18.00 (doma)
7. zápas: čtvrtek 21. dubna, 18.00 (venku)

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz