Brno má nabito na postup do semifinále

29.03.2019
Za stavu 1:1 chtěli Orli znovu v domácím prostředí zlomit sérii na svou stranu, soupeř povzbuzený hladkou výhrou si přijel pro druhé vítězství v sérii. Utkání mělo náboj i díky výsledkům základní části extraligy, protože v ní ani jedno z družstev nedokázalo zužitkovat domácí prostředí.
Brno má nabito na postup do semifinále

Kladno volejbal cz – Volejbal Brno 1:3 (25:15, 18:25, 22:25, 18:25)         

Rozhodčí: Kamil Renčín, Jan Krtička

Počet diváků: 761

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Habr, Vemič, Zajíček, Baranov, Hýský, Sobotka, libero Moník. Střídali: Blažek, Marel

Hosté: Licek, Hukel, Okosanovic, Handlíř, Pražák, Truong, libero Weber. Střídali: Římal, Provazník, Jakubec

Vyjádření:

Domácí:

Tomáš Hýský (kapitán Kladno volejbal cz): Přehrává nás mladý tým Brna, který je více bojovný a nadšený.“

Milan Fortuník (trenér Kladno volejbal cz): „Jsme méně agresivní a méně tvrdí. Nejsme odevzdaný, ale náš výkon je slabý. Nejsme schopni Brno ubránit a zatlačit servisem.“

Hosté:

Tadeáš Handlíř (kapitán Volejbal Brno): „V prvním setu jsme se do toho dostávali a hledali se na příjmu. Pak jsme se rozehráli a šlo nám vše tak, jak jsme chtěli. Jsme rádi, že jsme v Kladně vyhráli.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Chtěli jsme zopakovat výkon z předešlého utkání a vyvarovat se chyb. Ustáli jsme vstup do zápasu, kdy Kladno tlačilo servisem a pak jsme domácí přehráli na útoku i na servisu.“

Popis utkání:

V úvodu prvního setu třetího vzájemného zápasu se domácí tým Kladna dostal do šestibodového vedení 10:4. Hostům se díky chybám na útoku domácího družstva a vlastní účinné obraně podařilo náskok domácího týmu snížit na 11:7. Avšak domácí tým zpřesnil hru a byl důraznější na servisu i v útoku, odskočil na rozdíl deseti bodů za stavu 18:8. Domácí tým si udržel náskok až do konce setu, který skončil 25:15. 

Do druhého setu vstoupili lépe hosté, když získali dvoubodové vedení. Domácí tým dotáhl na 5:5, ale hosté se dokázali opět díky důraznému útoku odtrhnout o dva body. Hra Brna získala na důraznosti, hosté v průběhu setu získávali bodový náskok. Zásluhu na tom měl přesný servis univerzála Římala. Zatímco se domácímu týmu nedařilo v obraně ani v útoku. Set skončil vítězně pro tým hostů ve stavu 18:25.

Na začátku třetího setu se hosté opět dostali do tříbodového vedení především zásluhou univerzála Římala. Hosté si díky dobrému servisu dokázali vybudovat čtyřbodový náskok, který po celý set drželi. Za stavu 20:20 rozhodly chyby v obraně domácích a nedůrazný útok. Hosté vyhráli třetí set 22:25. 

Do čtvrtého setu vstoupili domácí čtyřmi chybami na servisu, hosté naopak na servisu dominovali. Volejbal Brno dominoval v setu rychlou hrou na útoku, zatímco se domácímu týmu nedařilo z útoku získat bod. Hosté si dokázali udržet čtyřbodový náskok, který ke konci setu proměnili a vyhráli set 16:25. Tím získali druhý bod ve vzájemných zápasech.

Autor: Jitka Kotrlová