Chce to odvahu, burcuje Muroň před šlágrem s mistrovským Libercem

01.02.2016
Také brněnští volejbalisté se touží přidat ke třem celkům, které v letošním ročníku Ligy mistrů získaly skalp liberecké Dukly. I v domácí nejvyšší soutěži už našel obhájce mistrovského titulu třikrát přemožitele. V pondělí pět minut před šestou večer se představí Severočeši v hale v Kounicově ulici.
Chce to odvahu, burcuje Muroň před šlágrem s mistrovským Libercem

„Liberec je letos k poražení, i když se jedná o těžkého soupeře. Chce to hrát odvážně a předvádět hru, kterou trénujeme," nabádá zkušený brněnský smečař Jan Muroň.

Také třicetiletý volejbalista sledoval vystoupení českého mistra v prestižní evropské soutěži, kde Liberec prohrál všech šest duelů. „Je to úplně jiná soutěž, rozhodují peníze, pro Liberec to bylo těžké. Asi mě nepřekvapilo, jak to dopadlo, ale ani to nepovažuju za ostudu," hodnotí Muroň.

Do Brna k dohrávce šestnáctého kola zavítá v této sezoně papírově nejsilnější protivník. „Osobností je v týmu řada. Za všechny vyzdvihnu Adriana Patuchu, Lubomíra Staňka a reprezentačního nahrávače Jakuba Janoucha. V týmu ale nevidím slabší článek," uznává sílu druhého týmu tabulky Muroň.

Čtvrtí Brňané se vzhledem k atraktivitě soka těší i na další atmosféru zaplněné haly. „Jsem za to strašně rád. Chodí nejvyšší návštěvy za poslední léta, kulisa je výborná. Je dobře, že našeho volejbalu si všímá i televize," zmiňuje Muroň s tím, že Jihomoravané se v této sezoně objeví v televizním utkání už počtvrté.

Ačkoliv měl Muroň v této sezoně nastupovat pouze za rezervní tým v první lize, od prosince je zpět v extraligovém družstvu. „Dohodli jsme se s vedením, že půjdu zpět. Funguju jako taková rezerva. Volejbal si užívám a hraju pro radost. Je tu skvělá parta a máme dobré výsledky," libuje si.

 

Autor: Martin Vymyslický

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz