Další Rus má v extralize posílit útok volejbalistů Brna

06.02.2016
Ještě silněji než dřív se teď bude v šatně brněnských volejbalistů rozléhat ruština. Vedení ambiciózního týmu, který letos pomýšlí na medaile, angažovalo dalšího vyslance východní mocnosti. Smečaře Vladimira Suchareva doplnil ruský univerzál Sergej Andrianov.
Další Rus má v extralize posílit útok volejbalistů Brna

„Slibujeme si od něj, že posílí útok z těžkých míčů,“ sděluje šéf klubu Martin Gerža. 28letý Rus podepsal v Brně smlouvu do konce sezony, a pokud se osvědčí, zůstane i na tu příští. „Vybírali jsme ho tak, aby zapadl. Ale to se uvidí, až se sžije s mančaftem,“ říká Gerža na adresu juniorského mistra světa z roku 2005, jenž naposledy působil v dagestánské Machačkale.

Zatímco jeho krajan Sucharev hraje v Brně od léta a už pochytil pár českých slovíček, 201 centimetrů vysoký Andrianov vládne jen rodnou řečí. Nebude to problém? „Za totality jsem se pět let učil rusky, ještě si něco pamatuji a dokážu to oprášit,“ usmívá se trenér Ondřej Marek. „Základní věci jsem schopný mu říct. A když jde o něco vážnějšího, pan Gerža mluví rusky velmi dobře.“

Nová tvář brněnského celku si premiéru odbyla ve včerejší pohárové odvetě na palubovce ČZU Praha. Markovi svěřenci znovu zvítězili 3:0 a postoupili do čtvrtfinále. „Dva měsíce nehrál, takže se musí ještě sehrát s nahrávačem. Jsme rádi, že Sergeje máme. Hraje hodně z výšky, má dobré podání,“ libuje si trenér.

 

Autor: Václav Trávníček

Zdroj: MF Dnes, www.iDnes.cz