Další výhra, tentokrát v extralize nad Benátkami

09.12.2017

V 11. kole extraligy zamířili brněnští volejbalisté ke svému utkání do Benátek nad Jizerou a svému soupeři ukázali hned od prvních výměn, kdo bude na hřišti pánem. Brno v Benátkách neztratilo ani jeden set a v nejvyšší volejbalové soutěži mužů zvítězilo už počtvrté za sebou.

Další výhra, tentokrát v extralize nad Benátkami

„Z tohoto utkání jsme měli respekt, protože Benátky nás v předchozích letech mnohokrát potrápily. A další obavy jsem měl z míčů, po měsíci jsme totiž hráli s Galama. Proto mě dnešní vítězství hodně těší," uvedl po zápase Ondřej Marek.

„Dnes nám vyšel servis a dobře jsme bránili - to nám v Benátkách zajjistilo výhru," dodal kapitán Michal Hrazdira.

Brno mělo na benátské palubovce zápas jasně pod kontrolou - do vedení se dostalo hned v úvodu prvního setu a ve své hře pokračovalo v průběhu celého utkání. Jihomoravské volejbalisty držel dobrý servis - z podání získali 9 přímých bodů, útočníci se navíc prosazovali ze všech pozic a dařilo se i v obraně: na bloky Volejbal Brno přehrál Benátky 11:6. V závěru zápasu dostali šanci i střídající mladí hráči. Brno si tak bez problémů dokráčelo až k výhře 3:0 na sety a v tabulce drží páté místo s 21 body.

Volejbal Brno-Benátky n. J. 3:0 (25:17, 25:18, 25:17)


Barbora Mertová, foto: Viktor Šulc