Domácí pevnost uchráněna i po Novém roce

20.01.2019

V prvním domácím utkání roku 2019 hostil Volejbal Brno hráče z Ústí nad Labem. Brňané v předešlých dvou utkáních prohráli na půdě soupeře, což naznačovalo, že si budou chtít doma spravit chuť. Ústí sice v posledním zápase padlo na půdě Ostravy, ovšem předchozí tři utkání vyhrálo. Oba týmy navíc dělil v tabulce rozdíl jediného bodu, a tak bylo jasné, že bude k vidění boj o každý míč.

Domácí pevnost uchráněna i po Novém roce

Volejbal Brno – SKV Ústí nad Labem 3:1 (22:25, 25:23, 25:13, 25:20)

Sestřih zápasu a rozhovory s Lickem a Pražákem:

Rozhodčí: Grabovský Z., Marschner R.

Počet diváků: 320

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Handlíř, Pražák, Boula, Hrazdira, Hukel, Okošanovič, libero Weber. Střídali: Licek, Římal

Hosté: Tibitanzl, Bartůněk L., Koci, Wilson, Kramár, Da Silva, libero Kořínek. Střídali: Průcha, Šulava, Bartůněk V.

Vyjádření

Domácí:

Michal Hrazdira (kapitán Volejbal Brno): „Špatně jsme začali. Neplnili jsme taktiku. Ústí dobře přihrávalo. Od druhého setu jsme zlepšili hru a pak už jsme byli lepší.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Začali jsme strašně ustrašeně. Stálo nás hodně sil to naburcovat, ale naštěstí pomohlo střídání Líci. Chtěli jsme podpořit servis, což si myslím, že se povedlo. V druhém setu jsme to zlomili a pak už jsme byli lepší, ale musíme si dát pozor na vstupy do utkání.“

Hosté:

Jakub Salon (trenér SKV Ústí nad Labem): „Jsme zklamaní z výsledku. Přijeli jsme sem s větším očekáváním. Chtěli jsme předvést lepší hru než ve třetím setu. Tam jsme odpadli hlavně v hlavách. Byl tam rozdíl na servisu a Brno už si pohlídalo zbytek utkání.“

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupili lépe hosté, na domácí hráče vlítli s razantním útokem. Brňané tvořili více chyb (7:9). Když si za stavu 12:15 vybírá trenér Marek první oddechový čas, mají na svém kontě hráči z Ústí nad Labem již několik bodových bloků. Ani po poradě se však Brnu nedaří a především kvůli velkému množství zkažených servisů se nemůže na Ústí dotáhnout. Hosté nepřipouštějí žádné zdramatizování a v prvním setu vítězí poměrem 25:22.

Začátek druhého setu byl vyrovnaný. Oba týmy zkazily hodně podání a nikomu se nepodařilo získat si vedení (10:10). I nadále se oba týmy rvaly o každý bod a k vidění byly napínavé výměny. Brnu se začalo dařit na podání a uhrávalo „čapnuté“ balóny. Ústí naopak zdobila obrana na síti a útok na ztrátu. V koncovce setu pak hosté vytvořili dvě chyby, které posunuly Brno k zisku druhého setu 25:23.

Třetí sada patřila domácím. Dobře mířený útok podpořili dobrou obranou a vytvořili si hned v počátku slibné vedení 10:4. I v další části setu mělo Brno navrch. Tvrdým servisem trápilo hostující přihrávače. Trenér Salon se tažení domácích snažil zastavit dvojstřídáním, ale ani to nepomohlo. Brno vyhrálo poměrem 25:13.

Domácí začali lépe i čtvrtý set. Srovnaná obrana na síti bránila hostujícím hráčům úspěšném zakončování útoků (4:8). Bodový náskok dodal Brnu sebedůvěru. Riskovalo servis, dohrávalo bodovky ve svůj prospěch a své vedení stále navyšovalo (14:19). Ústeckým se nepovedlo, ani přes bojovnost v poli, vývoj v setu nijak zvrátit. Jihomoravané vyhráli i čtvrtý set a radovali se tak ze zisku tří bodů.

Autor: Klára Kuníková, foto a video: Matouš Müller