Karlovarsku jsme dokázali vzdorovat jen v prním setu

22.10.2023

Domácí tým VK ČEZ Karlovarsko vstoupil do nové sezóny nejen úspěšně, ale oslavil i 10 let výročí klubu a nemohl si přát lepší vstup do sezóny než výhru.

Karlovarsku jsme dokázali vzdorovat jen v prním setu

VK ČEZ Karlovarsko – Volejbal Brno 3:0 (25:23, 25:15, 25:19)

Sestřih:

Rozhodčí: Petr Dušek, Roman Marschner

Počet diváků: 1 074

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Marelić, Carmody, Pastrňák, Ihnát, Kock, Keemink, libera Pfeffer, Kočka. Střídali: Lamanec, Kasan, Olivier, Baláž

Hosté: Janků, Janečka, Thiessen, Novák, Marocchi, Dixon, libera Kop, Waclaw. Střídali: Jehlička, Bukáček, Hrazdira

Ohlasy po utkání:

Daniel Pfeffer (kapitán VK ČEZ Karlovarsko): „První zápas, první set byl lehce nervózní. Brno nehrálo vůbec špatně, navázalo na to, co předvádělo u nich doma proti Budějovicím. Přetlačili jsme je v prvním setu. S takovým týmem musíme hrát přesně jako druhý a třetí set. Přetlačit je hned na začátku, nedovolit jim hrát jejich hru. To se nám povedlo a byl z toho skvělý výsledek před úžasnou kulisou. V hale bylo spousta lidí, fandili, nezapomněli to a byla tu úžasná atmosféra.

Liam Sketcher (trenér VK ČEZ Karlovarsko): „Výborný start, kdy jsme se dostali přes první set. Dlouho jsme čekali na začátek sezony a tak tady byla trochu nervózní energie, ale jakmile jsme se dostali do rytmu, tak náš výkon byl docela dobrý. Stále jsou tam věci, které můžeme zlepšit, ale je dobré mít první zápas za sebou.

David Janků (kapitán Volejbal Brno): „Jednoznačně byla celá hra o servisu. Domácí to do nás mlátili, my jsme to první set ustáli, ale pak to bylo evidentní. Nám to tam dnes nepadalo, jak bychom chtěli, pak jsme už úplně odešli. Moc gratuluji domácím.

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „První set jsme dokázali domácím vzdorovat. Domácí byli lepší na servisu, my jsme ten tlak ustáli jen v prvním setu, ale bohužel, pak už jsme byli horší. Domácí dobře bránili, hlavně dva vysocí středoví hráči, kteří nám dělali problémy - Éder s Carmodym. Na středu budeme muset hrát trošičku víc pestřeji, abychom dokázali jejich obranu přelstít. Gratuluji domácím, pro ně zasloužené vítězství. My se poučíme z chyb a budeme na tom více pracovat.“

Popis utkání:

Do prvního setu vstoupil tým domácích bez zbytečných chybvytvořil si dvoubodový náskok, který hosté pomalu dorovnali. První oddechový čas si vybral trenér domácích za stavu 14:13 pro Brno. Střídání Pastrňáka za Lamance proběhlo za vyrovnaného stavu 19:19. Následovala delší výměna, která skončila úspěšným útokem Jakuba Ihnáta. Karlovarsko přidalo eso, závěr setu byl pak zcela v jeho režii, 25:23.

V druhém setu začaly oba celky dravě. Za stavu 9:6 pro domácí celek přerušil hru trenér Brna. Karlovarsko si však stále drželo dvoubodový náskok, hra domácích byla tvrdá a herní kombinace s novými hráči úspěšné. Druhý oddechový čas hostů padl po pětibodovém náskoku domácích za stavu 17:12. Po oddechovém čase následoval přímý bod z podání Keeminka, precizní útok Mareliće. Tvrdé bloky domácích hráčů, následně další eso posouvalo Karlovarsko stále blíže ke konci setu. Došlo i na střídání Ihnáta za Oliviera a Kasana za Carmodyho. Set skončil vítězstvím domácího týmu 25:15.

Třetí set začal servisem Brna, které však skončilo v síti a dalo tak prostor pro eso Thomase Carmodyho. Ten dostal Karlovarsko do vedení 4:0 a přiměl hostující lavičku k prvnímu oddechovému času. Nekoncentrovaná hra hostů, úspěšné bloky domácích a chyby na podání Brna si vyžádaly druhý oddechový čas trenéra Marka, 11:3. Dochází ke střídání, na straně Brna jde do hřiště Jehlička a na straně domácích Olivier. Jehlička hned dává přímý bod z podání a snižuje na 15:10. Karlovarský trenér posílá na hřiště Kasana s Lamancem za Keeminka a Pastrňáka. Za stavu 17:11 pro Karlovarsko jde na servis brněnský univerzál Thiessen a dává dva přímé body. Na zlepšenou hru Brna reaguje prvním oddechovým časem domácí trenér Sketcher. Na karlovarské straně dochází ke střídání liber, když se do hry zapojuje Martin Kočka. Stav 19:14 a střídání Západočechů pokračuje, ze hry odchází Carmody a hru jde osvěžit Radek Baláž. Trenér domácího Karlovarska vyčerpal všechna střídání a dal tak možnost zahrát si celému týmu. Koncovka třetího setu je dramatická, Brno stahuje na 19:23. Na podání jde však Pastrňák, který dává eso a ukončuje tak utkání. Karlovarsko vyhrává 25:19 a 3:0 na sety.

 Autor: Lenka Horáková