Po dvou prohrách už loňský mistr nezaváhal a v Brně vyhrál rozdílem třídy

19.11.2023

Na Kouničku zavítal atraktivní soupeř z Prahy. Oba týmy měly za sebou náročné pětisetové bitvy ze čtvrtka. Brno i navzdory prohře, dá se říct povedenou z Odolky, Praha naopak nepovedenou domácí z Příbrami. Byla otázka, jestli se projeví nějaká únava a psychická pohoda/nepohoda v tomto zápase, která by mohla ovlivnit výkony týmů. Praha nakonec přijela do Brna dobře připravená a koncentrovaná a dobrým výkonem, zejména na podání a v obraně, Brno jednoznačně předčila a zaslouženě vyhrála 3:0.

Po dvou prohrách už loňský mistr nezaváhal a v Brně vyhrál rozdílem třídy

Volejbal Brno – VK Lvi Praha 0:3 (13:25, 19:25, 14:25)

Sestřih:

 

Rozhodčí: Kovář V., Spáčil L.

Počet diváků: 350

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Janků, Janečka, Thiessen, Ross, Marocchi, Dixon, libero Kop. Střídali: Novák, Bukáček, Jehlička

Hosté: Madsen, McCarthy, Schouten, Čech, Crer, Janouch, libera Moník, Tláskal. Střídali: Kollátor, Thiel, Estrada

Ohlasy po utkání:

David Janků (kapitán Volejbal Brno): „Za mě dnes náš nejhorší výkon v sezoně, víc k tomu asi nemám co říct, musíme pracovat dál.“

Ondřej Marek (trenér Volejbal Brno): „Praha byla dnes výborná na podání a v obraně, my na to nedokázali zareagovat a hosté zaslouženě vyhráli.“

Jakub Janouch (kapitán VK Lvi Praha): „Náš dnešní výkon byla nejlepší odpověď na náš čtvrteční výkon s Příbrami, kdy jsme hráli špatně. Jsem rád, že jsme to zvládli.“

Juan Manuel Barrial (trenér VK Lvi Praha): „Byl to pro nás těžký zápas a až na druhý set jsme hráli velice dobré utkání. Jsem za to rád, protože dobře jsme několik posledních utkání nehráli.

Popis utkání:

Hosté z Prahy začali lépe zásluhou tvrdého podání McCarthyho a Schoutena, kterého sérii přerušil již na začátku trenér Marek oddechovým časem. Brno snížilo sérií tří podání Dixona, ale vzápětí si Lvi dostali opět do vedení. Za stavu 16:10 pro Prahu Brno využilo druhý oddechový čas, po kterém Lvi dále tlačili. Obraz hry se nezměnil a hosté si dokráčeli k pohodlnému vítězství v prvním setu 25:13.

Druhou sadu naopak začali o něco lépe domácí, mírné vedení ale ještě v první polovině setu Praha zásluhou dobrého podání a obrany otočila. Průběžné vedení 10:7 pro Prahu. Toto mírné vedení se přeneslo i do druhé části setu, trenér hostů při minisérií Brna reagoval oddechovým časem a střídáním. Průběžné skóre 17:15 pro Prahu. Už to vypadalo, že se domácí dostanou na kontakt, ale hosté, opět zejména při podání McCarthyho, se dostali do vedení a set nakonec vyhráli 25:19.

Třetí set začali lépe opět hosté, za stavu 5:1 trenér Marek reaguje oddechovým časem, Brno se částečně vzpamatovalo a snížilo na 7:9. Hosty ale uklidnil kvalitním podání Madsen a opět se dostali do pohodlného vedení. Brno se po ztrátě snažilo přidat za koncovou čárou, ale podání kazilo.  Podobně jako v prvním setu, hosté se dostali víc a víc do pohody a domácí naopak špatně řešili i jednoduché situace. Koncovku ovládli hosté a zaslouženě vyhráli 25:14 a 3:0 na sety.

Autor: Ján Namešanský