Volejbalisté hrají o naději na třetí místo. Do Karlových Varů jeli s předstihem

20.02.2016
Vyrazili o den dřív, aby je v klíčovém zápase o třetí místo v extraligové tabulce nezaskočila únava z dlouhé cesty. Brněnští volejbalisté vlétnou v sobotu od šesti hodin večer na domácí Karlovarsko řádně odpočatí. „Přece jen jsme jeli čtyři hodiny autobusem a moc příjemná cesta to není. Je lepší, když se v klidu vyspíme," hlásil z Karlových Varů brněnský smečař Marek Zmrhal.
Volejbalisté hrají o naději na třetí místo. Do Karlových Varů jeli s předstihem

Se spoluhráči svede na západě Čech bitvu o lepší výchozí pozici pro play off. Na třetí Karlovarsko ztrácejí Brňané čtyři body. V případě výhry a předpokládaného vítězství vedoucích Českých Budějovic nad Karlovarskem v dalším kole mohou svěřenci trenéra Ondřeje Marka poskočit na bronzový stupínek. „Kalkulujeme s výhrou Budějovic, ale záleží hodně na našem vzájemném zápase. Věříme, že v sobotu se třetímu místu přiblížíme," řekl Zmrhal.

Brno už v této sezoně Karlovarsko jednou porazilo, doma vyhrálo 3:2. „Pomohla nám výborná atmosféra, dařilo se nám od servisu přes blok, až na výpadky ve dvou setech. Musíme to teď potvrdit," vybídl dvaadvacetiletý volejbalista.

Ambiciózní Západočeši si ovšem ztrátu současné pozice nepřipouštějí. „Do utkání půjdeme s tím, že chceme vyhrát a udržet třetí příčku před blížícím se play off," potvrdil trenér karlovarského celku Petr Brom.

K Brnu i tak chová tým z KV Areny respekt. „Pokud se podíváte na jeho soupisku, tak jsou to velmi zkušení hráči, jako Michal Hrazdira a další. Navíc je doplňují čtyři zahraniční akvizice, a když k tomu přidáme i to, že jsme u nich prohráli, tak všem musí být jasné, že to bude úporný zápas," varoval Brom.

 

Autoři: Martin Vymyslický, Jan Čech

Zdroj: Brněnský deník, www.brnensky.denik.cz