Zatím byl pětkrát druhý. Snad se dočkám i poháru pro vítěze, přeje si Marek

25.02.2017
Muž druhých míst. Takové přirovnání sedí pro trenéra brněnských volejbalistů Ondřeje Marka dokonale. Třikrát skončil druhý, ještě když vedl ženy Králova Pole, a loni s muži prohrál jak finále extraligy, tak Českého poháru.
Zatím byl pětkrát druhý. Snad se dočkám i poháru pro vítěze, přeje si Marek

„Zvednout nad hlavu nejcennější pohár je jedna z věcí, která mě v mém povolání žene dál,“ prohlašuje dvaačtyřicetiletý kouč, který může své prokletí zlomit při vyvrcholení Českého poháru, jenž startuje už v sobotu v Brně.

Tíží vás, že jste na nejvyšší trenérské úrovni ještě nezískal žádné první místo?
Zrovna ráno jsem o tom přemýšlel. (úsměv) Je pravda, že první místa mě na špičkové úrovni zatím míjí. Třeba se jednou dočkám. Byl bych strašně rád, kdyby se mi to podařilo třeba teď v poháru.

Připomíná vám někdo, že jste muž druhých míst?
Ani ne. Myslím, že ve všech finále, kam jsem se s týmem dostal, jsme nebyli favorité. S Královým Polem jsme vždy prohráli s dominantním Prostějovem, loni s muži ve finále extraligy proti Liberci byl soupeř také favorit.

Představuje zisk poháru pro vítěze váš hlavní cíl trenérské dráhy?
Rozhodně, jde o jednu z věcí, která mě v tomhle povolání žene dál. Jednou chci zvednout nad hlavu pohár pro vítěze české extraligy.

Loni jste měl k dispozici tým nabitý silnými cizinci. Letos se nákupy tolik nepovedly a nastupuje hodně mladíků. Změnila se oproti loňsku vaše práce?
Ano. Hodně nyní zvažujeme, jak trénovat. Máme totiž i kvůli zraněním a dalším věcem velmi úzký kádr. Pracujeme se zatížením hráčů a také dost lepíme sestavu. To mě na druhou stranu baví, hledáme různé varianty.

Při nadcházejícím vyvrcholení Českého poháru můžete sehrát až tři duely ve třech dnech. Máte připravený plán regenerace?
Máme vylepšenou šatnu, kde kluci mohou zajít do vířivky, sauny nebo si naložit nohy do ledových kádí. V záloze máme i kryokomoru. Vše jsme využili už loni v play-off a v případě potřeby po tom sáhneme i nyní.

 

Autor: Jan Pařík

Zdroj: www.brnensky.denik.cz